Ronaldo najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, Ronaldinho i Henry u TOP-10

Ponedjeljak, 10. ožujka 2014. 16:52 Napisao/la  SC

David Beckham godinama je bio najplaćeniji nogometaš na svijetu iako prema kvaliteti nikada nije bio ni među 20 najboljih nogometaša na svijetu

Cristiano Ronaldo najbogatiji je nogometaš na svijetu prema kriterijima portala Goal.com. Kriteriji zarade nisu samo plaća nego i ostali prihodi, koji su u najpoznatijih igrača često viša od izravne zarade od nogometa. Primjerice, David Beckham godinama je bio najplaćeniji nogometaš na svijetu iako prema kvaliteti nikada nije bio ni među 20 najboljih nogometaša na svijetu. U Beckhamovoj karijeri bilo je normalno da tijekom tjedna iskoristi slobodan dan za let u Tokio, stavi potpis na parfem jedne poznate svjetske tvrtke i u jednom danu zaradi 6 mil. US dolara.

Ronaldo očito nije trenutačno samo najbolji igrač na svijetu nego ima najbolje ugovore s raznim sponzorima. Zanimljivo je da su u TOP-10 prema zaradama veterani Ronaldinho i Thierry Henry kao i vratar Gianluigi Buffon.

TOP-10

1. Cristiano Ronaldo 158 (mil. eura)

2. Lionel Messi 146

3. Samuel Eto'o 85

4. Wayne Rooney 84

5. Kaka 82

6. Neymar 80

7. Ronaldinho 78

8. Zlatan Ibrahimović 69

9. Gianluigi Buffon 63 

10. Thierry Henry 57

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.