×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Real nadigrao Barcelonu, Katalonci ipak u polufinalu

Četvrtak, 26. siječnja 2012. 07:12 Napisao/la 

Barcelona i Real Madrid odigrali su u uzvratnom susretu četvrtfinala 2:2, Katalonska momčad ide dalje. Madriđani ogorčeni na suca Teixeiru.

Dogodilo se. Real Madrid nadigrao je Barcelonu na Nou Campu, "Kraljevi" su, realno, trebali kapitalizirati terensku nadmoć, ali na kraju je završilo 2:2 i Katalonci odlaze u polufinale. Jose Mourinho ovog puta nije izabrao "tučnjavu", Real je odlučio igrati i zamalo mu se isplatilo. U prvih 15-tak minuta, da je društvo iz Madrida namjestilo "ciljnike", Barca je trebala opasno stradati. Promašivali su Ronaldo i Higuain nemoguće i kazna je morala stići.

I stigla je, u posljednjim minutama prvog dijela. Prvo je Messi "probušio" obranu Reala i asistirao za Pedra, koji je lako matirao skamenjenog Casillasa. A onda je Dani Alves u sudačkoj nadoknadi savršenim projektilom "poderao" mrežu gostiju za sigurnih 2:0 Barce. Iako se u drugom dijelu očekivalo rutinsko odrađivanje posla, Mourinho je malo ispremiješao karte i Real je uskrsnuo u samo četiri minute. Ronaldo u 68. minuti i Benzema četiri minute kasnije vratili su rezultat na 2:2, dovevši utakmicu na rub čuda. Barcelona je izgledala grogirano, ali Real više nije mogao. Istina, zabili su gosti još jedan gol (kod rezultata 2:0), ali ga je sudac Teixeira poništio, zbog prekršaja Ramosa na Alvesu.

Sudac je, objektivno, sudio katastrofalno. Hrpa krivih procjena, prestrogo isključenje Ramosa u posljednjim trenucima, "gledanje kroz prste" Diarri (trebao je dobiti drugi žuti karton u 45. minuti), nedosuđen jedanaesterac za Real (Abidal igrao rukom), prerano dosuđen kraj utakmice... Lavina iz Madrida je, naravno, krenula.

- Moji igrači su odigrali veliku partiju. Ali, čuo sam u svlačionici jedinu istinu - ovdje je nemoguće pobijediti. Nemam što dodati. - grmio je Mourinho nakon utakmice. Ovog puta je negdje na tragu istine, iako treba razumjeti i njegove frustracije. Odigrao je do sada 10 utakmica protiv Barce, a samo jednom slavio i to u produžetku. No, u kritikama suca nije ostao usamljen, dapače, neki su otišli korak dalje.

- Da, istina je, rekao sam gospodinu sucu Teixeiri da ode tulumariti s igračima Barcelone. Zaslužio je čovjek, ovo je i njegovo slavlje. - cinično je poručio Iker Casillas, kapetan kraljeva. S druge strane, iz Barcelone su emitirali uglavnom blage tonove.

- Znao sam da će biti teško, jako teško... Real Madrid je sjajna momčad, fizički iznimno moćna. Jesu li bili bolji? Recimo ovako, u 180 minuta mi smo postigli gol više i vjerujem da smo zasluženo u polufinalu. Iako, priznajem da smo u drugom dijelu izgledali "neuredno" na travnjaku, nismo bili pravi. - ocijenio je susret Pep Guardiola, trener Barce.

I tako, priča ide dalje, epilog ostaje isti. Barca, uglavnom, u izravnim sudarima koji imaju epitet El Clasico bude bolja od Reala. Mourinho je jednom od deset puta, samo jednom, osjetio slast pobjede. Mogao je i sinoć. Bio je blizu, bliže nego ikada...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.