MILIJUNI MIJENJAJU POVIJEST

Qatar Airways prvi sponzor na dresu Barcelone

Utorak, 05. ožujka 2013. 20:22 Napisao/la  SC

Prezadovoljni smo što ćemo surađivati s katarskom avio-kompanijom, rekao je predsjednik Sandro Rosell

 

Barcelona je sklopila poslovni dogovor s avionskom kompanijom Qatar Airways. Katalonski gigant time je automatski prekinuo tradiciju nošenja dresova bez sponzorskih obilježja.

Naime, Barca nikada na dresu nije imala sponzora, ali u posljednje vrijeme na prednjoj strani se pojavio prvo natpis Unicef, a zatim i Qatar Foundations, odnosno ime katarske dobrotvorne zaklade.

Sve je to bilo u humanitarne svrhe, ali ugovor s Qatar Airwaysom Barceloni će donijeti 29 milijuna eura godišnje!

- Prezadovoljni smo što ćemo surađivati s katarskom avio-kompanijom. Dijelimo nekoliko zajedničkih vrlina, a jedna od njih je da težimo savršenstvu. Druga je da mi imamo veliku koloniju navijača, a oni koloniju korisnika njihovih usluga, sa smješkom je rekao predsjednik Barcelone Sandro Rosell.

Inače, Barcelona od 2010. godine živi od katarskog kapitala, Qatar Sports Investments (QSI) i katalunjski klub tada su potpisali šestogodišnji ugovor vrijedan 170 mil. eura. Nakon što je QSI pristao da igrači na dresovima nose Qatar Foundations, pravila su se promijenila

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.