Vanderlei Luxemburgo: Ako Ronaldo misli da je trener, Zidane će imati poteškoća

Srijeda, 06. siječnja 2016. 22:11 Napisao/la  SC

Svlačionica Barcelone je najbolji primjer koji pokazuje da je Messi samo igrač, kaže nekadašnji trener Real Madrida

Vanderlei Luxemburgo bio je trener Real Madrida u sezoni 2004/05, kada je glavna nogometna zvijezda bio današnji trener Zindeine Zidane. Fantastični Zidane predvodio je čuvenu momčad Galacticosa (Ronaldo, Figo, Beckham...), koja je osvojila sve što se moglo. Luxemburgo je najbolje objasnio trenutačnbo stanje u Madridu:

- Problem svlačionice Real Madrida medijski je dobro lociran. Zidane je kao igrač bio vođa u svlačionici, Cristiano Ronaldo će brzo shvatiti da je Zidane rođeni vođa s velikim nogometnim znanjem. Svlačionica pripada igračima do određene granice, nakon toga odlučuje trener. Ako Ronaldo pomisli da je trener, bit će teškoća. Barcelona je najbolji primjer koji pokazuje da je Messi samo igrač. Bio je samo igrač u doba Guardiole, ostao je igrač i danas isto kao Neymar. Messi je zvijezda, ali je ipak samo igrač, kaže 63-godišnji Luxemburgo, koji trenira kineski Tianjin Quanjian.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.