Primera: Victor Valdes fantastičnom reakcijom Barceloni spasio bod na Mestalli

Nedjelja, 03. veljače 2013. 20:59 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Valencia - Barcelona 1:1

 

Primera – 22. kolo

VALENCIA - BARCELONA 1:1

Stadion „Mestalla“. Gledatelja: 55.000

Sudac: Jose Luis Gonzalez Gonzalez

Strijelci: 1:0 Banega (33'), 1:1 Messi (39'-11m)

Žuti kartoni: Cissokho, Soldado, Guardado (Valencia), Mascherano (Barcelona)

VALENCIA: Guaita; Joao, Rami, R.Costa, Cissokho; Víctor Ruiz, Tino Costa; Bernat (70' Piatti), Banega (64' Banega), Guardado (86' Jonas), Soldado

BARCELONA: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano (55' Puyol), Alba; Busquets, Xavi (90' Thiago Alcantara), Fàbregas (72' Villa); Pedro, Messi, Iniesta

Barcelonin „tika taka“ nogomet nije bio baš na visini zadatka na Mestalli. Valencia je na svojoj Mestalli odigrala sjajno i zaslužila ne izgubiti. Štoviše, imali su „šišmiši“ šest minuta i rezultatsku prednost, no onda je Messi realizirao jedanaesterac.

Ali u 33. minuti Ener Banega iskoristio je ne baš djelotovornu obrambenu reakciju Piquea i bez problema matirao Valdesa za 1:0. U 38. minuti Joao Pereira nesmotreno je u kaznenom prostoru srušio Pedra Rodrigueza, a Leo Messi je prema običaju precizan sa 11 metara za 1:1. U posljednjoj minuti prvoga dijela Guardado je u dva navrata opasno zaprijetio, ali je Victor Valdes sjajno obranio i na odmor se otišlo sa neodlučenim rezultatom.

U 50. minuti novo vodstvo domaćinima mogao je donijeti Roberto Soldado. Loptu je izgubio Fabregas, a Guardado se sjurio prema kaznenom prostoru kao vjetar i sjajno uposlio Soldada čiji pokušaj sa deset metara odlazi zamalo pored gola. U 54. minuti Messi je „zavrtio“ trojicu igrača Raya i sjajno servirao asistenciju za Fabregasa koji iz izrazito povoljne situacije loptu šalje pored lijeve stative.

Ono što je sa dva metra u 76. minuti promašio David Villa spada u kategoriju vjerovali ili ne, a ipak je viđeno na Mestalli i rezultat je ostao nepromijenjen. U 83. minuti Gauita je spasio bod „šišmišima“ sjajnom intervencijom nakon pokušaja Pedra. U 88. minuti Victor Valdes sa dvije briljantne obrane sačuvao je bod vodećem sastavu Primere.

Pique nije imao svoj dan, još jednom je neobjašnjivo gubi loptu ispred Cissokha, a ovaj prosljeđuje loptu za Soldada, ali Valdes mu ulazi u šut, odbija loptu koju isti igrač pokušava pospremiti u praznu mrežu, ali Valdes sa zemlje neviđenom refleksnom obranom sprječava domaćine da stignu do pobjede..

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.