Primera: Valencia i Real Madrid odigrali neodlučeno u sjajnoj utakmici, Kovačić pocrvenio

Nedjelja, 03. siječnja 2016. 22:36 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Valencia - Real Madrid 2:2. Obje  momčadi u uzbudljivoj završnici propustile meč-lopte, Kovačić isključen u 67. minuti zbog grubog starta 

Valencia i Real Madrid odigrali su 2:2 u derbiju 20. kola, koji je opravdao očekivanja. Većim dijelom utakmice nešto manje do 50.000 gledatelja na Mestalli uživali su u uzbuđenjima pred obama vratarima.

Rafa Benitez vratio se na klupi Real Madrida na stadion gdje se afirmirao, kao trener Valencije osvojio je Primeru i Kup UEFA-e. Na drugoj strani Gary Neville četvrti put je vodio momčad Valencije, prvi put u derbiju protiv Real Madrida. Obojica trenera mogu biti zadovoljni konačnim rezultatima premda su obje momčadi u završnici propustile meč-lopte.

U 16. dogodila se sjajna malonogometna minijatura madridskog BBC-a: Benzeme, Balea i Ronalda... Francuz je izašao na čistinu ispred Jaumea i pogodio desni kut - 1:0.

Od toga trenutka Real Madrid je prestao igrati za pogodak, počelo je trošenje vremena u bezidejnom posjedu lopte. Prevaga u posjedu lopte nije bila od koristi gostima, naprotiv.

Valencia je bila konkretnija u završnici, okomita proigravanja Pareja stvorila su dvije izgledne prilike za poentiranje glavama. Valencia je izjednačila u 44. minuti, kada je Pepe prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio Andrea Gomesa. Parejo je bio precizan s bijele točke - 1:1.

U drugom dijelu Real Madrid i dalje je držao loptu više u nogama, ali izravnih opasnosti nije bilo sve do 67. minute, kada je Kovačić dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Nakon što su gosti ostali s desetoricom igrača, igra je postala sadržajnija.

Real Madrid nije prepustio domaćima loptu, što se isplatilo u finišu utakmice. U 81. minuti Kroos je ubacio, a Bale izuzetno atraktivnim udarcem glavom doveo goste u vostvo 2:1. Radost je traja jednu minutu.

Toliko je Valenciji trebalo da izjednači. Alcacer je na kraju glavometa ispred Navasa skrenuo loptu u mrežu iz blizine - 2:2.

U sudačkoj nadoknadi prvo su Bale i Ronaldo jedan drugome zasmetali pred Jaumeom nakon Modrićeva ubačaja iz kuta, da bi na drugoj strani Negredo izašao sam pred Navasa, koji je instiktivnom reakcijom sačuvao bod.

Najveću korist od remija na Mestalli imao je vodeći Atletico, koji je gradskom rivalu odmaknuo na pet bodova.

Luka Modrić odigrao je vrlo dobru utakmicu, Mateo Kovačić bio je solidan do 67. minute i neopreznog starta za crveni karton.

VALENCIA: Jaume, Barragan, Abdennour, Santos, Orbán (79 Rodrigo), Danilo, Parejo (83 Negredo), André Gomes, Cancelo, Alcácer, De Paul (86 Fuego)

REAL MADRID: Navas, Danilo, Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić, Kroos, Kovačić, Bale, Benzema (66 Lucas Vasquez), Ronaldo

Utakmice 18. kola: Valencia - Real Madrid 2:2 (Benzema 16, Bale 82/Parejo 45-11m, Alcacer 83), Rayo Vallecano - Real Sociedad 2:2 (Llorente 15, Jozabed 51/Elustondo 27, Bruma 63), Granada - Sevilla 2:1 (Success 17, Penaranda 37/Vitolo 45+1), Real Betis - Eibar 0:4 (Capa 3, Keko 17, Adrian 71, Baston 82), Athletic - Las Palmas 2:2 (Aduriz 17-11m, Williams 66/Vicente 62, Tana 81), Deportivo - Villarreal 1:2 (Alberto 48/Bruno 36, 90+4-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.