ŠPANJOLSKA PRIMERA

Real Madrid bez Ronalda izgledao isto kao Osasuna

Subota, 12. siječnja 2013. 21:57 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Osasuna – Real Madrid 0:0. Nezapaženog Luku Modrića u 68. minuti zamijenio Ozil

U prvom dijelu Real Madrid je odigrao jedno od najslabijih poluvremena u sezoni. Bez kažnjenih Ronalda i Ramosa, bez ozlijeđenog Pepea, s Modrićem od prve minute, Benzemom i Ozilom na klupi, Jose Mouriho je bezuspješno prokušao uspostaviti protok lopte u momčadi aktualnog prvaka. Štoviše, posljednjeplasirana Osasuna ostvarila je veći posjed lopte što dovoljno govori o kvaliteti igre madridske momčadi.

Jedini trenutak nadahnuća dogodio se u sudačkoj nadoknadi, kada je Modrić podvalio okomitu loptu dostojnu renomea Real Madrida, Callejon je stigao loptu na crti, vratio natrčalom Coentrau, koji iskosa nije uspio pogoditi nebranjenu mrežu. Premalo od momčadi koja ove sezone namjerava postati europski prvak, kao što kaže Mourinho.

U drugom se dijelu nastavila agonija Real Madrida, koju ni Mourinho nije mogao prekinuti. U 58. minuti Mourinho je u igru poslao Benzemu i Kaku, ali se ništa nije promijenilo u igri. Nije se promijenilo ni kada je Ozil u 68. minuti ušao umjesto nevidljivog Modrića, pa čak ni kada je u 76. minuti Kaka dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u nepunih dvadesetak minuta koliko je proveo na terenu. Problem igre Reala mnogo je složeniji od jedne slabe utakmice protiv Osasune.

Podatak da je u sudačkoj nadoknadi Benzema uputio jedini udarac u okvir vratiju Osasune sve govori o igri u drugom dijelu. Zapravo je sreća za Real Madrid što je druge strane stajala najslabija momčad lige, koja nije znala uzeti ponuđeno.

OSASUNA: Andrés, Rubén, Marc Bertrán, Alejandro Arribas, Damiá, Oier, Nino, Álvaro Cejudo (86 Llorente), Emiliano Armenteros, Lolo, Kike Sola

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Varane, Coentrão, Albiol, Xabi Alonso, Di María (58 Benzema), Khedira, Callejón, Modrić (68 Ozil), Higuaín (58 Kaka)

Utakmice 19. kola: Osasuna – Real Madrid 0:0, Athletic – Rayo 1:2 (San Jose 77/Lass 48, Pitti 65-11m), Valladolid – Mallorca 3:1 (Ebert 21, 90, Oscar 87/Victor 37), Valencia - Sevilla 2:0 (Soldado 50, 88)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.