ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

El Clasico završio remijem, Modrić asistent

Subota, 03. prosinca 2016. 18:07 Napisao/la  SC

Utakmica 14. kola: Barcelona - Real Madrid 1:1, Granada - Sevilla 2:1, Atletico Madrid - Espanyol 0:0

Prvi ovosezonski derbi Barcelone i Real Madrida ključan je bio za nastavak sezone, s obzirom da momčad Luisa Enriquea ima imperativ kako bi uhvatila priključak. 

Madrižani su mirni stigli u Barcelonu nakon niza od 32 utakmice bez poraza i iz Barcelone se vraćaju neporaženi sa šest bodova prednosti koje su zadržali.

Barcelona je povela na početku drugog poluvremena, a Madrižani su iznenadili u sudačkoj nadoknadi. Modrić je asistirao, a Ramos pogodio.

Prvu priliku imala je Barcelona u 10. minuti. Sergi Roberto je ispratio centaršut, ali je gostujuća obrana uspjela na vrijeme blokirati udarac.

Madrižani su uspjeli blokirati i pokušaj Luisa Suareza u 21. minuti.

Cristiano Ronaldo u 37. minuti sam je prošao i stavio na muke domaćeg vratara Ter Stegena koji je sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Ronaldo je minutu kasnije ponovno izbio pred domaćeg vratara, ali ponovno ter Stegen izlazi kao pobjednik dvoboja.

Domaći vratar zaustavio je i udarac Varanea u samoj završnici prvog poluvremena.

Barcelona je povela u osmoj minuti drugog dijela golom Luisa Suareza koji je poslao glavom loptu u mrežu nakon ubačaja iz slobodnog udarca koji je izveo Neymar.

Snimka je pokazala da je napadač Barcelone bio u zaleđu u petercu.

U 68. minuti pokušaj Neymara odlazi preko gola. Uslijedile su nove dvije prilike domaćih, Inieste, pa Neymara koje je zaustavila gostujuća obrana.

Sjajnu šansu propustio je Messi u 82. minuti, nakon dodavanja Inieste loptu je poslao pored desne stative.

Sergio Ramos zaprijetio je u 87. minuti, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola.

Dvije minute kasnije Ronaldo puca glavom u donji desni kut, no domaća obrana izbija u korner.

Madrižani uspjevaju izjednačiti u 91. minuti zahvaljujući pogotku Sergia Ramosa.

Modrić je izveo slobodan udarac i poslao loptu u peterac, Ramos je samo skrenuo u mrežu.

BARCELONA: Ter Stegen, Roberto, Pique, Mascherano, Alba, Rakitić (60 Iniesta), Busquets, Gomes (78 Turan), Messi, L. Suarez, Neymar (87 D. Suarez)

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kovačić (86 Diaz), Isco (66 Casemiro), Lucas, Benzema (78 Asensio), Ronaldo

Utakmice 14. kola: Barcelona - Real Madrid 1:1 (L. Suarez 53/ Ramos 90+1), Granada - Sevilla 2:1 (Pereira 27, Lomban 56/ Ben Yedder 90+5), Granada - Sevilla 2:1 (Perreira 27, Lomban 56/Ben Yedder 90+5-11m), Atletico Madrid - Espanyol 0:0, Leganes - Villarreal 0:0

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.