ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Betis nadoknadio 0:3, Rakitić dvostruki strijelac

Subota, 13. travnja 2013. 00:07 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Betis - Sevilla 3:3. Rakitić postigao pogotke u 7. i 19. minuti

Primera – 31. kolo

 

BETIS – SEVILLA 3:3

 

Stadion „Benito Villamarin“. Gledatelja: 56.500

 

Sudac: Carlos Del Cerro

 

Strijelci: 0:1 Rakitić (7'), 0:2 Rakitić (19'), 0:3 Negredo (33'), 1:3 Pabon (43'), 2:3 Ruben Castro (54'-11m), 3:3 Igiebor (89')

 

Žuti kartoni: Benat, Javi, Chica, Antonio Amaya, Canas, Campbell (Betis), Fazio, Alberto Moreno (Sevilla)

 

Crveni karton: Medel (Sevilla 56'-izravni crveni karton)

 

BETIS:Adrian, Javi Chica, Paulao (82' Igiebor), Antonio Amaya, Alex Martinez, Benat, Canas, Juan Carlos (46' Jorge Molina), Ruben Castro, Pabon (65' Alvaro Vadillo), Campbell.

 

SEVILLA: Beto, Fazio, Coke, Botia, Alberto Moreno, Jose Antonio Reyes (69' Perotti), Jesus Navas, Rakitić, Medel, Kondogbia (85' Maduro), Negredo (90'+1' Manu).

 

Nogometaši Seville odigrali su neodlučeno u gradskom derbiju s Betisom. Konačan rezultat utakmice bio je s 3:3, a dva pogotka u tom dvoboju postigao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Sevilla je zahvaljujući njemu i Negredu do 33. minute stvorila prednost od tri pogotka, no Betis je do kraja susreta uspio poravnati rezultat.

 

Nogometaši Seville izvrsno su započeli utakmicu protiv gradskog rivala i stigli do vodećeg pogotka nakon sedam minuta igre. José Antonio Reyes je proigrao hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je iz teške pozicije svladao vratara Betisa Adriána i doveo svoju momčad u prednost. Nogometaši gostujuće ekipe nastavili su nakon toga s dobrom igrom, a blizu udvostručavanja svoje prednosti bili su u 18. minuti, kada je nakon Rakitićevog ubačaja pucao Álvaro Negredo, ali njegov pokušaj vratar Betisa skreće u vratnicu.

 

No, Sevilla je uspjela udvostručiti svoju prednost samo jednu minutu kasnije. Svoj drugi pogodak tada je postigao Ivan Rakitić, koji je pogodio iz dobre pozicije nakon nespretne reakcije braniča domaće momčadi. Rezultat 0:2 stajao je na semaforu nešto manje od pet minuta, kada je Sevilla postigla i svoj treći pogodak.

 

Gol za vodstvo Seville od 3:0 djelo je Negreda, koji je bio precizan nakon što mu je asistirao Reyes. No, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Domaći nogometaši nisu se predali i dvije minute prije odmora uspjeli su smanjiti svoj zaostatak, a strijelac je bio Dorlan Pabón.

 

Nogometaši Seville dobro su započeli i drugo poluvrijeme, te je u početnim minutama nastavka Rakitić imao dvije prilike za novi pogodak, no nije bio uspješan. Ali, ubrzo je mnogo uspješniji bio Betis. Prvo je u 54. minuti Rubén Castro iz jedanaesterca smanjio na 2:3, a dvije minute kasnije vezni igrač Seville Gary Medel je dobio izravni crveni karton zbog prekršaja na Joseu Canasu.Zatim je uslijedio veliki pritisak domaćih nogometaša, koji su nastojali iskoristiti brojčanu prednost na terenu i stići do izjednačujućeg pogotka.

 

Verdiblancosi su prijetili preko Pabona i Benata, a obrana Seville je izdržala do 89. minute kada je Igiebor pogodio za konačnih 3:3

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.