ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona uspjela pobijediti u Vigu

Nedjelja, 05. travnja 2015. 23:08 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Celta Vigo - Barcelona 0:1. Jeremy Mathieu opet odlučio

Nogometaši Barcelone uspjeli su održali prednost pred goropardnim Real Madridom minimalnom pobjedom u Vigu. Pobjedu je osigurao Jeremy Mathieu, stoper Barcelone postigao je jedini pogodak na utakmici u 72. minuti, kada je na drugoj vratnici glavom loptu neobranjivo skrenuo u prečku od koje se lopta odbila u mrežu. Mathieu je opet bio čovjek odluke kao u El Clasicu.

U Vigu je potpuno zakazala napadačka trojka Messi - Suarez - Neymar. Rijetke su utakmice Barcelone u kojima u optimalnom stanju nisu  sva trojica sjajnih napadača, obično je barem jedan dovoljno raspoložen da protivnici poput Celte Vigo imaju velikih problema. Ovog puta morao se ukazati Mathieu inače Barcelona ne bi postignula pogodak.

Celta Vigo je bila ravnopravna i vrlo opasna, posebice preko Nolita, sve do zadnjih dvadesetak minuta, kada je Barcelona podignula ritam i stisnula domaćina na polovicu igrališta. Međutim, u završnici je katalunjska momčad djelovala potpuno odsutno, što obično protivnici kažnjavaju.

U 87. minuti pocrvenio je Orellana, koji je izveo nesvakidašnji potez: zavidnom preciznošću busenom trave pogodio je Busquetsa u glavu!

Ivan Raktić ušao je u igru u 86. minuti. Sasvim dovoljno za asistenciju Messiju, koji se osramotio u sudačkoj nadoknadi, kada je izašao sam pred Sergija i onda je u pokušaju da prebaci vratara, prebacio cijeli okvir.

CELTA VIGO: Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Fontas, Jonny, Hernandez (82 Santi Mina), Krohn-Delhi (66 Radoja), Hernandez, Orellana, Nolito, Larrivey (70 Charles)

BARCELONA: Bravo, Dani Alves, Pique, Adriano, Mathieu, Rafinha (57 Xavi), Busquets, Iniesta (74 Pedro), Messi, Suarez (86 Rakitić), Neymar

Utakmice 29. kola: Celta Vigo - Barcelona 0:1 (Mathieu 72), Getafe - Deportivo La Coruna 2:1 (Alexis 18, Escudero 34/Toche 79), Valencia - Villarreal 0:0

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.