Primera: Barcelona pobijedila Atletico, Messi zabio 600. gol u karijeri, Rakitić i Vrsaljko igrali

Nedjelja, 04. ožujka 2018. 18:34 Napisao/la  SC
Lionel Messi (Barcelona)
Lionel Messi (Barcelona)

Barcelona je minimalnim rezultatom pobijedila Atletico na Camp Nou.

Diego Simeone nikad nije izgubio od Ernesta Valverdea u La Ligi (šest pobjeda, četiri remija) no Argentinac je pobijedio u samo dvije od 22 utakmice kontra Barce kao trener (osam remija, 12 poraza) u svim natjecanjima dok u ligi nije slavio nikad - ima četiri remija i osam poraza.

Na samom početku utakmice, već u 2. minuti, Šime Vrsaljko je umalo dobio žuti karton nakon prekršaja na Iniesti.

U uvodnih četvrt sata Barcelona je bila dominantnija, ali prva lijepa šansa stigla je u 21. kad je Messi uspio okrenuti trojicu Atleticovih igrača i onda zapucati s vrha 16, ali je Oblak obranio taj udarac.

Andres Iniesta je u prvih 20-ak minuta bio igrač koji je najviše bio na zemlji.

U jednom duelu s Vrsaljkom je ostao ležati, držeći se za preponu.

Čak je tražio i zamjenu, ali na kraju je nastavio igru.

A onda je Lionel Messi pokazao djelić svoje magije, u 26. minuti je fantastično pogodio iz slobodnog udarca s nekih 20-25 metara i doveo Barcelonu u vodstvo!

Bio je to Messijev 600. pogodak u profesionalnoj karijeri. I šesti ove sezone iz slobodnog udarca po čemu je najbolji izvođač slobodnjaka u ligama petice ove sezone.

U 2-3 navrata je sudac progledao kroz prste Vrsaljku , ali u 31. minuti je hrvatski branič dobio žuti karton nakon prekršaja nad Suarezom.

A iako se činilo da Iniesta može, Ernesto Valverde ga je morao mijenjati u 36. minuti zbog one ozljede u duelu s Vrsaljkom. Ušao je Andre Gomes.

U nastavku susreta Atletico je krenuo agresivnije i otvorenije jer je njima samo pobjeda igrala za ostanak u borbi za naslov.

Novi je pogodak zabila Barcelona u 77. minuti, ali je on Luisu Suarezu opravdano poništen zbog zaleđa, a samo tri minute kasnije Coutinho je tražio kazneni udarac nakon slaloma u šesnaestercu, ali za glavnog suca Saulov kontakt nije bio dovoljno jak.

Atletico je uspio postići pogodak u 86. minuti, ali je i taj opravdano poništen.

Rakitić je odigrao cijelu utakmicu, a Vrsaljko je momčad Atletica napustio u 59. minuti

Utakmice 27. kola: Levante - Espanyol 1:1 (Morales 55-11m/ Baptistao 90+1), Barcelona - Atletico 1:0 (Messi 26)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.