Predstavljeno čudo od djeteta: Martin Odegaard službeno postao novi igrač madridskog Reala

Četvrtak, 22. siječnja 2015. 17:54 Napisao/la  SC

Potpisao sam za ovaj klub jer sam procjenio da ću u njemu moći najbolje napredovati. Ponudili su mi najbolje uvjete, kako sa sportske tako i s privatne strane, rekao je Odegaard

Šesnaestogodišnji Martin Odegaard i službeno je postao novi igrač madridskog Reala. Ovoga je posljepodneva predstavljen u prostorijama kraljevskog kluba uz prisutstvo sedamdesetak pripadnika medija. Za mladog Norvežanina, bivšeg igrača Stromsgodseta bitku su vodili najveći europski klubovi, prevagnuo je interes Florentina Pereza. Predsjednik kraljevskog kluba osobno se sastao s igračevim ocem Hansom-Erikom Odegaardom dan uoči zaključenja transfera. Stvar je završena potpisom ugovora, a posao će u omladinskom pogonu kluba dobiti i igračev otac.

Procjenjuje se da je odšteta na ime transfera norveškom pravku iznosila četiri milijuna eura. Odegaard će se odmah po dolasku staviti na raspolaganje Zinedineu Zidanu u B-momčadi Reala, a nije isključen njegov debi za seniorsku momčad budući da ga Carlo Ancelotti može koristiti i u prvoj ekipi. 

Odmah po dolasku Odegaard je istaknuo da se u Madridu već osjeća kao kod kuće:

- Ne osjećam nikakav oblik pritiska, jasno je da je igranje u Realu potpuno drukčije od nastupanja za Stromsgodset, ali nastojat ću uživati u nogometu u novoj sredini. Potpisao sam za ovaj klub jer sam procjenio da ću u njemu moći najbolje napredovati. Ponudili su mi najbolje uvjete, kako sa sportske tako i s privatne strane. Svi su me prihvatili odlično, već se ovdje osjećam kao kod kuće, kazao je Odegaard na predstavljanju.

Tablice omogućuje Sofascore