Neymar mora pred sud, zvijezda Barcelone optužena za korupciju u transferu iz Santosa

Ponedjeljak, 07. studenog 2016. 23:30 Napisao/la  SC

Zbog afere oko transfera u siječnu 2015. godine ostavku je podnio bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell


Najveće zvijezde Barcelone ne mogu bez sudnice! Tek što se smirila afera oko Lea Messija, koji je zbog utaje poreza osuđen zatvorskom kaznom koju nikada neće odslužiti, Neymar zajedno s roditeljima mora pred španjolski sud.

 Državni odvjetnik uspio je podastrijeti dovoljno dokaza da se Neymarovi optuže za korupciju prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu. Državno odvjetništvo uvažilo je žalbu investicijskog fonda DIS, koji je uložio žalbu zbog toga što potražuje 40 posto transfera.

Slučaj Neymar nije novijeg datuma. Barcelona je već platila 5 milijuna eura kazne zbog nepravilnosti oko tranfera. Zbog afere oko transfera u siječnu 2015. godine ostavku je podnio bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell.

Iste godine sadašnji predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu i Sandro Rosell službeno su bili pod istragom zbog sumnji da su izbjegli plaćanje poreza pri transferu.

Iako se prvotno Neymarov transfer iz Santosa prikazivao kao 57 milijuna eura, češljanje financijskih računa pokazalo je kako je posao bio vrijedan gotovo 100 milijuna eura.

Rosella se sumnjičilo za poreznu prijevaru u spornom transferu i pronevjeru 40 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.