Messi postigao četiri pogotka Valenciji, Barcelona opet izgleda fantastično

Nedjelja, 19. veljače 2012. 23:56 Napisao/la  I. Vranić

Barcelona - Valencia 5:1. Real Madrid vjerojatno će na kraju prvenstva postati najbolja španjolska momčad, ali ovakva Barcelona ostaje najbolja momčad na svijetu. Bez konkurencije

 

Leo Messi postigao je čak četiri pogotka u pobjedi (5:1) Barcelone protiv Valencije, nogometni čudotvorac nakon nekoliko tjedana stvaralačke stanke ponovo je na travnjaku Camp Noua izgledao kao da se spustio s druge nogometne planete. Messijevo nadahnuće jamstvo je da će Barcelona igrati nogomet koji podiže adrenalin na tribinama ili ispred televizora. A Messi je protiv Valencije bio izuzetno inspiriran i poduzetan premda je u izboru za igrača utakmice najvećeg konkurenta imao u vrataru Valencije Diegu Alvesu.

Brazilac ispred vratnica Valencije branio je do 75. minute u Messijevu stilu, održavao rezultat 2:1 obranama kakve na Camp Nou odavno nisu viđene. Desetak izglednih prilika Alves je osujetio zahvaljujući urođenom instinktu, drugačije se protiv razigranih igrača Barcelone ne može braniti.

Valencia je povela pogotkom Piattija u 9. minuti, početak je upućivao da će se ponoviti još jedna loša Barcelonina večer u prvenstvu. A onda je buknuo sav raskoš talenta iz svlačionice najbolje momčadi u novijoj povijesti nogometa, fascinantna nogometna večer na Camp Nou dodatno je uvećala značaj 10 bodova prednosti Real Madrida. Real Madrid vjerojatno će na kraju prvenstva postati najbolja španjolska momčad, ali ovakva Barcelona ostaje najbolja momčad na svijetu. Bez konkurencije.  

 Utakmica 24. kola Primere: Barcelona – Valencia 5:1 (Messi 22, 27, 75, 84, Xavi 90/Piatti 9)   

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.