Marca tvrdi da su Real Madrid i PSG započeli pregovore oko prodaje Kyliana Mbappea

Petak, 28. srpnja 2023. 12:28 Napisao/la  SC

Sasvim je izvjesno da će Mbappe karijeru nastaviti u Real Madridu, PSG sigurno neće dopustiti da mu na tribinama sjedi igrač kojega na kraju sezone mora platiti još 222 milijuna eura

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Real Madrid više nije suzdržan kada je u pitanju eventualno dovođenje Kyliana Mbappea, barem ako je vjerovati pisanju Marce, koja tvrdi da je PSG formirao cijenu za koju će francusku zvijezdu pustiti u redove kraljevskog kluba.

PSG od Reala navodno traži 250 milijuna eura odštete, Real je započeo pregovore s pariškim klubom, prvenstvena im je namjera pokušati smanjiti igračevu cijenu.

Hoće li u tome uspjeti tešo je reći, jer odštetni zahtjev od 250 milijuna eura Parižanima praktički i ne nosi nikakvu golemu zaradu.

Naime, ako PSG proda Mbappea ovog ljeta, najbolji igrač pariškog kluba izgubit če 222 mil. eura zajamčene zarade u zadnjoj godini ugovora.

Godišnja plaća iznosi 72 milijuna eura neto, PSG mu duguje bonus za potpis novog ugovora prošle godine od 60 milijuna eura i bonus za takozvanu lojalnost od čak 90 milijuna eura.

Kada bi Mbappe igrao iduće sezone, zarada bi se povećala za premije i razne bonuse koji ovise o broju pogodaka i osvojenim trofejima, ukupno još nekoliko desetaka milijuna eura.

Mbappe, s druge strane, ne pristaje na prodaju u kojoj će PSG zaraditi, a on izgubiti, spreman je ostati još jedne godine u PSG-u i na ljeto otići kao slobodan igrač.

Drugim riječima, sasvim je izvjesno da će Mbappe karijeru nastaviti u Real Madridu, PSG sigurno neće dopustiti da mu na tribinama sjedi igrač kojega na kraju sezone mora platiti još 222 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.