Klub koji vodi brat Pepa Guardiole nastavio najljepšu nogometnu priču u ligama petice

Srijeda, 03. siječnja 2024. 21:17 Napisao/la  SC

Nestvarno izgleda sezona malog katalunjskog kluba u vlasništvu City Football Groupe, između ostaloga vlasnika Manchester Cityja

Najljepša priča u ligama petice
Najljepša priča u ligama petice

U novoj godini nastavila se najljepša nogometna priča u prošloj godini u ligama petice!

U 91. minuti Ivan Martin između trojice igrača Atletica usred kaznenog prostora, čudno je nogom zahvatio loptu koja je završila u gornjem lijevom kutu nemoćnog Oblaka.

Girona je ostvarila prvu pobjedu protiv Atletica i nastavila borbu za prvaka s Real Madridom!

Nestvarno izgleda sezona malog katalunjskog kluba koji je postao nogometni velikan, kada je postao jedan od 11 klubova u vlasništvu City Football Groupe, arapskog investicijskog fonda iz Abu Dhabija najpoznatijega po vlasništvu nad Manchester Cityjem.

Budući da Gironu vodi Pere Guardiola, brat menadžera Manchester Cityja, nije teško zaključiti kako se slagala ovakva momčad Girone.

Pod vodstvom trenera Michela, momčad Girone tijekom ove sezone igra sjajni nogomet, što je Aletico osjetio u prvom dijelu utakmice.

Potpuno je nemoćno do odmora izgledala momčad Diega Simeonea, koji je ostao u utakmici zahvaljujući vrhunskom izdanju Alvara Morate, koji ove sezone lakoćom postiže pogotke.

Morata je ostvario hat-trick, što na kraju nije bilo dovoljno za bod iako je Atletico većim dijelom drugoga poluvremena dominirao.

Iznenadio je Simeone domaćina visokim presingom, odavno se momčad Girone nije u jednoj utakmici branila tako plitko kao u utakmici protiv Atletica.

Pri kraju utakmice Girona se opet dignula što je bilo dovoljno za novu pobjedu i nastavak fantastičnog niza.

Luka Modrić u novog godini nastavio je tamo gdje je stao u prošloj godini, iskusni veznjak bio je ponajbolji igrač Real Madrida u pobjedi protiv Mallorce.

Modrić je povrh toga upisao asistenciju za jedini pogodak, koji je Rudger postigao nakon Modrićeva ubačaja iz kuta, pogodak možete vidjeti OVDJE

Izašao je Modrić tek u 86. minuti, Carlo Ancelotti više ne pomišlja sastaviti početnu postavu bez Modrića.

Real Madrid nastavio je borbu za prvaka s neočekivanim rivalom ove godine.

Myrto Uzuni bio je strijelac u pobjedi Granade, nekadašnji napadač Lokomotive bio je strijelac prvoga pogotka.

Protivnik Dinama u Konferencijskoj ligi doživio je poraz u Vigu pogotkom u 96. minuti, Betis je izgubio važan bod u borbi za europski plasman u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Utakmice 19. kola: Real Madrid - Mallorca 1:0 (Rudiger 78), Granada - Cadiz 2:0 (Uzuni 22, Zaragoza 70), Celta Vigo - Betis 2:1 (Aspas 16, Swedberg 90+6/Ruibal 6), Girona - Atletico 4:3 (Valery 2, Savio 26, Blind 39, Martin 90+1/Morata 14, 44, 54)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.