Luis Enrique, trener Barcelone: Nikada ne potpisujem ugovor na duže od šest mjeseci

Utorak, 15. ožujka 2016. 17:48 Napisao/la  SC

Kada bi klubovi napravili studiju, shvatili bi da bi im bilo bolje da trenerima nude kraće ugovore nego da ih otpuštaju tijekom polusezone, kaže Enrique

Uoči uzvratne utakmice osimine finala Lige prvaka između Barcelone i Arsenala, trener katalunjske momčadi Luis Enrique ovako je komentirao dugovječnost Arsenea Wengera na klupi londonskog kluba.

- Kod nas nitko ne ostane trener 20 godina. Samo se oni izabrani mogu zadržati toliko dugo, ali naravno sve ovisi o njihovom radu i želji. Sigurno jako puno govori to da je uspio ostati trener Arsenala tijekom 20 godina. Ja sam malo radikalan, nikada ne potpisujem ugovor na duže od šest mjeseci. Kada bi klubovi napravili studiju, shvatili bi da bi im bilo bolje da trenerima nude kraće ugovore nego da ih otpuštaju tijekom polusezone. I ja kao trener, ako nisam sretan, svakoga ljeta mogu promijeniti klub. Mislim da je to bolja opcija, kaže Enrique.

U utorak su zvijezde Barcelonu na treningu iznenadila tri dječaka koji su im upali na trening?

- Ne zabrinjava me to. Zapravo me brine zašto ta djeca nisu bila u školi, nadam se da su na raspustu. Uživali su s igračima, dodavali su se. To ne bi trebala biti vijest, ali već znam kako to funkcionira i ova će priča zauzeti naslovnice. Nadam se da se neće ponoviti jer je to ipak privatni prostor, kaže Enrique.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.