Luis Enrique postao novi trener Barcelone, počinje rekonstrukcija momčadi

Utorak, 20. svibnja 2014. 01:12 Napisao/la  SC

Enrique je po nogometnom shvaćanju dosta blizak Guardioli, što je bilo važno pri njegovu odabiru. Međutim, Guardiolina era davno je završila

Luis Enrique novi je trener Barcelone! Očekivana odluka upravnog odbora Barcelone obznanjena je prema najavama odmah nakon zadnjeg kola Primere u kojemu je Barcelona izgubila titulu prvaka odigravši 1:1 na Camp Nou protiv Atletica.

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta krajem prošlog tjedna najavio je Enriquea (44), nekadašnji igrač Sportinga, Reala i Barcelone vrato se na Camp Nou i potpisao dvogodišnji ugovor.  Enrique je trenersku karijeru započeo 2008. godine, kada je od još jednog trenerskog početnika, Pepa Guardiole, preuzeo Barcelonu B. Početkom lipnja 2011. godine postao je trener Rome, što nije pozitivna epizoda u njegovu trenersku CV-u. Roma je potonula, Enrique pokunjeno otišao nakon svađe s Tottijem i navijačima. U lipnju 2013. godine preuzeo je Celtu Vigo, netom završenu sezonu završio je na 9. mjestu.

Enrique je po nogometnom shvaćanju dosta blizak Guardioli, što je bilo važno pri njegovu odabiru. Međutim, Guardiolina era davno je završila, Barcelona vapi za rekonstrukcijom momčadi i promjenom potrošenog mentaliteta. Na prvom mjestu Erique mora u nogometni život vratiti Messija, koji je odigrao najslabiju sezonu u karijeri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.