Lorenzo Sanz umro od koronavirusa, preminuo bivši predsjednik Real Madrida

Subota, 21. ožujka 2020. 22:23 Napisao/la  SC
Lorenzo Sanz umro od koronavirusa, preminuo bivši predsjednik Real Madrida

Lorenzo Sanz umro je u Madridu od koronavirusa.

Sanz je hospitaliziran 17. užujka, 76-godišnjak je stigao u lošem stanju nakon što je tjedan dana bolovao kod kuće, njegov sin je priznao da pokojni otac nije htio otići u bolnicu.

Ostao je dosljedno tvrdoglav do kraja, Sanz je kao predsjednik Real Madrida bio najpoznatiji upravo po svojeglavosti.

U njegovu mandatu Real Madrid ponovo je postao europski prvak nakon 32 godine, trenera Juppa Heynckesa smijenio je unatoč tituli europskog prvaka zato što je tako odlučio dva mjeseca ranije.

Sanz je predsjednik koji je obilježio karijeru Davora Šukera, njegov mandat ostaje upamćen po Fabiju Capellu i nogometu koji navijači Real Madrida nisu podnosili.

Uspjehe mu nitko ne može oduzeti, Sanz je vratio Real Madrid na europski tron i postao začetnik novog razdoblja klupskih uspjeha koje još uvijek traje.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.