LA MASIA Carles Pérez i Ansu Fati vratili vjeru u najbolju nogometnu školu nogometa na svijetu

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. 09:26 Napisao/la  SC

La Masia  proizvela trojicu kandidata za istu Zlatnu loptu, 2010. godine Barcelona je imala trojicu najboljih igrača (1. Messi, 2. Iniesta, 3. Xavi) u poretku najboljih igrača na svijetu

Messi čestitato 16-godišnjem Ansuu Fatiju
Messi čestitato 16-godišnjem Ansuu Fatiju

 

Barcelona je pobijedila Betis (5:2) u spektakularnoj utakmici koju je obilježio Antoine Griezmann, dvostruki strijelac i asistent.

Griezmann je vrhunskom partijom pridobio navijače Barcelone, preostaje mu još pridobiti naklonost Lea Messija i nekoliko senatora u svlačionici koji nisu sretni njegovim dolaskom.

Leo Messi i Luis Suarez sjedili su na trbinama sa svojim sinovima i uživali u nogometu, koji je pokazao svu raskoš beskrajno talentirane momčadi Barcelone.

Posebice kada su loptu u nogama imali Carles Pérez (21) i Anssumane "Ansu" Fati (16), izravni proizvodi La Masije, poznate škole nogometa Barcelone koju je utemeljio pokojni Johan Cruijff.

Perez je bio strijelac i asistent, odigrao je utakmicu na visokoj razini.

Ansu Fati jedan je najmlađih debitanata u povijesti Barcelone, u nekoliko dodira s loptom iskazao je velike mogućnosti i darovitost koja je mogla biti nagrađena kaznenim udarcem.

Nakon utakmice Fati se ugodno iznenadio, kada ga je na izlasku iz svlačionice dočekao kapetan Leo Messi, koji ga je zagrlio i čestitao na debiju:

- Velika utakmica cijele momčadi. Osvojili smo prve bodove i jako sam sretan da sam na terenu vidio naše klince iz La Masije, koji su ispunili svoje snove, zaigrali i postignuli pogodak za Barcelonu, napisao je Messi na Instagramu.

Zadnjih nekoliko sezona La Masia je trpila dosta kritika budući da je proizvodnja vrhunskih igrača malo zastala.

La Masia je jedina škola nogometa na svijetu koja je proizvela trojicu kandidata za istu Zlatnu loptu, 2010. godine Barcelona je imala trojicu najboljih igrača (1. Messi, 2. Iniesta, 3. Xavi) u poretku najboljih igrača na svijetu.

Sada su se pojavila dvojica (Perez, Fati) igrača koji su vratili vjeru u La Masiju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.