La Liga službeno traži da UEFA-e istraži poslovanje PSG-a i Manchester Cityja

Ponedjeljak, 04. rujna 2017. 15:53 Napisao/la  SC
Neymar (PSG)
Neymar (PSG)

Pod pritiskom Real Madrida i Barcelone, španjolska udruga prvoligaša zatražila je od UEFA-e da istraži poslovanje PSG-a i Manchester Cityja, klubova u većinskom vlasništvu arapskog kapitala.

- City je u vlasništvu konzorcija iz Abu Dhabija, a PSG onoga iz Katara. Dakle, imaju korist od državne pomoći i na taj način se nanosi nepopravljiva šteta nogometnoj industriji! UEFA mora nametnuti financijski fair play kako bi se izbjegla diskriminacija među klubovima, kaže predsjednik La Lige Javier Tebas.

Temeljno pravilo financijskog fair-playa je da klubovi ne smiju potrošiti više novca nego što su zaradili. PSG je ovog prijelaznog roka kupio dvojicu igrača (Neymar, Mbappe) za što je morao obaviti bankovnu transakciju u vrijednosti od cca. 800.000 mil. eura!

Toliko novaca PSG sigurno nije zaradio prošle godine, a nije teško zaključiti koje banke stoje iza arapskog kapitala.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.