ŠPANJOLSKI KUP KRALJA

Real eliminirao Valenciju, Rakitić strijelac

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 00:08 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice četvrtfinala Kraljevskog kupa: Valencia - Real Madrid 1:1, Sevilla - Zaragoza 4:0

Uzvratne utakmice četvrtfinala Kraljevskog kupa

VALENCIA - REAL MADRID 1:1

Stadion "Mestalla". Gledatelja:52.000

Sudac: Perez Lasa

Strijelci:0:1 Benzema (44'), 1:1 Tino Costa (51')

Žuti kartoni: Victor Ruiz, Pereira, Tino Costa, R. Costa, Banega (Valencia), Fabio Coentrao, Cristiano Ronaldo, Nacho, Modrić (Real Madrid)

Crveni kartoni: Fabio Coentrao (Real Madrid 51'-drugi žuti karton), Angel Di Maria (Real Madrid 88'-izravni crveni karton).

VALENCIA: Guaita, J. Pereira, Rami, A. Costa, Cissokho, V. Ruiz (58' Piatti), T. Costa, J. Viera, Jonas (70' Canales), Guardado (46' Banega), N. Valdez.

REAL MADRID: Casillas (17' Adan), F. Coentrao, Albiol, Varane,Arbeloa, Xabi Alonso, Khedira, Ronaldo, Ozil (53' Nacho), Di Maria, Benzema (75' Modrić).

Real Madrid je remijem s Valencijom u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa kralja izborio plasman u polufinale, gdje će mu protivnik biti uspješniji iz dvoboja Malage i Barcelone. Susret je završen 1:1 čime je Real Madrid obranio prednost od 2:0 iz prve utakmice. Luka Modrić odigrao je posljednjih 15 minuta za kraljevski klub, a u sudačkoj nadoknadi dobio je žuti karton.

Prvu priliku na susretu imali su gostujući nogometaši u desetoj minuti. Pucao je Cristiano Ronaldo, ali njegov udarac zaustavio je vratar domaćina Vicente Guaita. Nekoliko trenutaka kasnije Moruinho je bio prisiljen na prvu promjenu. Nakon udarca iz kuta ozlijedio se Iker Casillas, pa je umjesto njega u igru ušao Antonio Adan.

Nekoliko minuta nakon toga svoju prvu dobru priliku imali su nogometaši Valencije, no Jonas nije dobro reagirao u kaznenom prostoru. "Šišmiši" su nastavili sa dobrom igrom, no minutu prije poluvremena poveo je Real. Xabi Alonso ubacio je u kazneni prostor, loptu je promašio branič domaćina te je ona stigla do Karima Benzeme koji ne griješi iz dobre pozicije i dovodi goste u vodstvo. U samoj završnici poluvremena Valencija je pokušala izjednačiti, no udarac glavom Jonasa završio je u Adanovim rukama.

Nogometaši Valencije vrlo motivirano su započeli drugo poluvrijeme i nakon pet minuta uspjeli su izjednačiti.Fabio Coentrao je igrao rukom nekoliko metara izvan kaznenog prostora, nakon čega mu je sudac pokazao drugi žuti karton. Slobodan udarac izveo je Tino Costa i matirao Adana za 1:1.

Uslijedilo je razdoblje velikog pritiska Valencije, koja je pokušavala stići do brzog zgoditka, ali Real je sjajno čuvao prilaze Adanovu golu. U završnici susreta domaćini su prijetili preko Coste i Nelsona Valdeza, no njihovi pokušaji nisu bili uspješni. U 88. minuti je zbog nesportskog poteza isključen Angel di Maria, no Valenciji je ostalo premalo vremena za pobjedu.

SEVILLA - ZARAGOZA 4:0

Stadion "Ramon Sanchez Pizjuan". Gledatelja:20.000

Sudac: Velasco Carballo

Strijelci: 1:0 Negredo (36'), 2:0 Rakitić (45'+4), 3:0 Negredo (66'-11m), 4:0 Manu del Moral (90'+1)

Žuti kartoni: Spahić (Sevilla), Wilchez, Gonzalez, Sapunaru (Zaragoza)

Crveni kartoni: Fernandez (26' Zaragoza-izravni crveni karton), Gonzalez (Zaragoza 65'-drugi žuti karton)

SEVILLA:D. Lopez, Cicinho, Fazio, Spahić, F. Navarro, Medel (53' Manu del Moral), Kondogbia, J. Navas, Rakitić, Reyes (76' Stevanović), Negredo (72' Baba)

ZARAGOZA: L. Franco, Paredes, Sapunaru, Lanzaro, J. Fernandez, F. Gonzalez, Jose Mari, Wilchez, F. Zuculini (70' Movilla), V. Rodriguez (52' Hernandez), J. Alamo (34' Orti)

Ivan Rakitić odigrao je sjajnu uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja i uz dvostrukog strijelca Alvara Negreda, najzaslužniji je za pobjedu Seville (4:0) protiv Zaragoze i prolazak u polufinale. Rakitić je asistirao za prvi i sam postigao drugi pogodak. Prva utakmica prije tjedan dana u Zaragozi završila je 0:0, pa Sevilla u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Betisa i Atletica.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Sevilla je prvu izglednu priliku imala u 18. minuti. Tada je nakon dodavanja Reyesa pucao Alvaro Negredo, no njegov pokušaj zaustavio je vratar Zaragoze Leo Franco. Sevilla je u nastavku susreta nastavila s dobrom igrom, a situacija je za goste postala mnogo gora u 26. minuti. Tada je izravni crveni karton dobio nogometaš Zaragoze Jose Fernandez zbog opasnog starta na Reyesu.

Nogometaši Seville ubrzo su iskoristili svoju brojčanu prednost i deset minuta kasnije stigli do vodećeg pogotka. Ivan Rakitić uputio je centaršut iz kuta, na koji je dobro reagirao Negredo i pogodio glavom s pet metara. Nakon što su postigli vodeći zgoditak, nogometaši Unaija Emeryja nastavili su dominirati na terenu i do kraja prvog dijela uspjeli udvostručiti svoje vodstvo. Strijelac u četvrtoj minuti sudačke nadoknade bio je Ivan Rakitić koji je s lijevog boka prošao u šesnaesterac Zaragoze i preciznim udarcem s nešto više od deset metara svladao Franca.

Sevilla je novu veliku priliku imala u 60. minuti kada se Manu del Moral probio u kazneni prostor gostiju, ali njegov udarac otišao je iznad gola. No, nedugo nakon tog promašaja domaćini su uspjeli stići do novog pogotka. Cicinho je tada prošao u kazneni prostor gdje ga je srušio Fran Gonzalez. Sudac Carlos Velasco pokazao je na bijelu točku i Gonzalezu dodijelio drugi žuti karton. Najstrožu kaznu sigurno je izveo Negredo i postigao svoj drugi pogodak na susretu.

Zaragoza se do kraja utakmice bila prisiljena braniti s devetoricom i igra se gotovo u potpunosti preselila na njenu polovicu terena. Do kraja susreta Sevilla je uspjela stići do još jednog pogotka, a strijelac za konačnih 4:0 bio je Manu del Moral u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.