Kup kralja: Real Madrid jedva pobijedio Leganes, gdje je nestao Mateo Kovačić?

Petak, 19. siječnja 2018. 09:43 Napisao/la  SC
Mateo Kovačić odigrao slabu utakmicu protiv Leganesa
Mateo Kovačić odigrao slabu utakmicu protiv Leganesa

Pogotkom Asensija u 89. minuti Real Madrid uspio je pobijediti momčad Leganesa u prvoj utakmici četvrfinala Kupa kralja.

Real Madrid igao je u sljedećem sastavu: Casilla, Carvajal, Vallejo (15 Nacho), Varane, Theo, Kovačić, Llorente, Ceballos (67 Modrić), Lucas, Mayoral, Asensio

Još jedna slaba utakmica momčadi aktualnog španjolskog, europskog prvaka i svjetskog prvaka izazvala je novi val kritika, ovog puta na medijsku čistinu novinari su izvukli Matea Kovačića.

"Gdje je nastao Kovačić s početka sezone", pita utjecajna Marca u naslovu teksta povećenog slaboj igri hrvatskog reprezentativca.

Kovačić nije iskoristio najbolju priliku na utakmici nakon pogreške Rubena Pereza, ali nije to Kovačevićev najveći problem.

Za španjolske novinare Kovačić je postao personifikacija pada u igri Real Madrida.

Od igrača koji je puno obećavao na početku sezone, Kovačić je postao igrač u kojega se opet sumnja bez obzira koliko Zinedie Zidane uvjeravao javnost u velike mogućnosti hrvatskog reprezentativca.

Upravo je Zidane prelomio Kovačićevu formu, kada je hrvatskog veznjaka opteretio Leom Messijem u El Clasicu.

Na opće iznenađenje Kovačić je protiv Barcelone striktno čuvao Messija, što je završilo porazom Real Madrida i Zidaneove taktike.

Nakon utakmice Zidane je trpio žestoke kritike, a Kovačić proglašen njegovim najvećim promašajem.

Od te utakmice Kovačić ni približno ne igra na optimalnoj razini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.