EL CLASICO U KUPU KRALJA

Real Madrid i Barcelona remizirali

Srijeda, 30. siječnja 2013. 23:08 Napisao/la  SC

Polufinale Kupa kralja: Real Madrid - Barcelona 1:1. El Clasio je opravdao očekivanja i najavio zanimljiv uzvrat

Polufinale Kupa kralja

REAL MADRID – BARCELONA 1:1

Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 80.000

Sudac: Clos Gomez

Žuti kartoni: Carvalho, Callejon, Xabi Alonso (R. Madrid), Pique, Alves, Puyol (Barcelona)

Strijelci: 0:1 Farbegas (50), 1:1 Varane (81)

REAL MADRID: Diego López, Essien, Carvalho, Varane, Arbeloa, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Callejón (58 Modrić), Ronaldo, Benzema (63 Higuian)

 

BARCELONA: Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas (85 Thiago), Pedro (76 Alexis), Iniesta, Messi

 

Nogometaši Real Madrida i Barcelone odigrali su bez pobjednika prvi El Clasico ove kalendarske godine, u prvom polufinalnom susretu Kupa kralja rezultat je bio 1:1 što uvrat čini potpuno neizvjesnim.

 

Na vratima Real Madrida debitirao je izvrsni Diego Lopez, koji je nedavno doveden iz Seville kao zamjena za ozlijeđenog Casillasa. Vratar Barcelone bio je Pinto, koji još od vremena Pepa Guardiole brani u svim kup-utakmicama. U sastavu Real Madrida nije bilo Luke Modrića, koji je najavljen umjesto odsutnog Di Marije. Jose Mourinho prednost je dao provjerenom veznom trokutu Xabi Alonso - Khedira - Ozil, a umjesto Di Marije na boku je igrao Callejon.

 

Real Madrid postavio se od početka onako kako se jedino može igrati protiv Barcelone, agresivno i vrlo plitko, čime katalunjska momčad nije stekla (pre)veliki posjed lopte. Jasno da protiv individualne Barcelonine kvalitete nema idealne obrane, asistencija Inieste (13) za Jordi Albu spada u poteze koji se ne mogu predvidjeti. Jordi Alba izašao je sam pred Diega Lopeza, ali nije pogodio loptu.

 

U 22. minuti Xavi Hernandez pogodio je gredu iz slobodnog udarca, isti igrač propustio je najbolju šansu u prvom dijelu. Katastrofalno je pogriješio Carvalho, koji je prekratko vratio loptu vrataru. Messi je presjekao dodavanje, vratio loptu Xaviju, koji s 12 metara nije uspio svladati stopera Varanea na gol-crti.

 

Nije Real Madrid bio bezopasan, naprotiv. Povukli su i domaćini nekoliko nadahnutih poteza bez završnice, a najbolju priliku propustio je Benzema (27) kada iskosa nije pogodio cilj u povoljnoj poziciji za igrača takve klase.

 

U 50. minuti Barcelona je došla do vodstva zbog taktičke pogreške Callejona, koji je vratio duboko u svoj kazneni prostor, izbio loptu ali nije pravodobno izašao. Loptu je presjekao Messi, dodao Fabregasu koji je izbjegao zaleđe i sam izašao pred Diega Lopeza. Pomoći nije bilo – 0:1.

 

Od tog trenutka Real Madrid preuzeo je veći rizik, u 58. minuti u igru je ušao Luka Modrić čime je Jose Mourinho tražio veći posjed lopte. Na drugoj strani počeo se otvarati prostor za kontre, što je Barcelona propustila kazniti u dva navrata.

 

 

 

U 70. minuti Fabregas je na Alvesov ubačaj zdesna ostao sam na udarcu s 10 metara, nije bio precizan. U 73. minuti nitko iz domaće obrane nije mogao stići Pedra, koji je pobjegao sa svoje polovine igrališta, dotrčao do Diega Lopeza i onda traljavim udarcem promašio vrata.

 

 

 

Domaćoj momčadi upornost se isplatila u 81. minuti, kada je jedan od dvojice najboljih domaćih igrača Ozil ubacio s desnog boka za drugog najboljeg igrača Varanea, koji je nadskočio obranu Barcelone i udarcem glavom pogodio lijevi kut – 1:1.

 

 

 

Do kraja utakmice obje su momčadi više pažnje posvetile svojim vratima premda je Jordi Alba u 88. minuti još jednom imao priliku svladati Diega Lopeza, koji je izvanredno reagirao.

 

 

 

El Clasio je opravdao očekivanja i najavio isto tako zanimljiv uzvrat. Možda i zanimljiviji ako nezamjetni Ronaldo i Messi budu na očekivanoj razini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.