Kup kralja: Malaga s igračem manje u posljednjoj minuti izjednačila na Camp Nou

Srijeda, 16. siječnja 2013. 23:50 Napisao/la  SC

Prve  utakmice 1/4 finala Kupa kralja: Barcelona – Malaga 2:2, Zaragoza – Sevilla 0:0. Barcelona nije pobijedila iako je imala igrača više od 75. minute, Camacho poravnao pogotkom u 89. minuti 

 

Prve  utakmice 1/4 finala Kupa kralja

BARCELONA - MALAGA 2:2

Stadion "Camp Nou" Gledatelja: 76.000

Strijelci: 0:1 Iturra (25'), 1:1 Messi (29'), 2:1 Puyol (39'), 2:2 Camacho (89')

Žuti kartoni: Alexis Sanchez, Messi (Barcelona), Eliseu, Sanchez, Fernandez (Malaga)

Crveni karton: Monreal (Malaga 75'-izravni crveni karton)

BARCELONA: Pinto; Adriano, Mascherano, Puyol, Montoya; Thiago Alcantara (78' Xavi), Song, Iniesta; Alexis Sanchez (74' Fabregas), Tello (74' Pedro), Messi.

MALAGA: Kameni; Gámez, S. Sánchez, Weligton, Eliseu; Seba, Camacho, Iturra, Portillo Soler (46' Monreal); Buonanotte (68' Duda), Saviola (65' Santa Cruz).

Kada Barcelona ne pobijedi to je vijest, a kada ne pobijedi na svome stadionu iako je imala igrača više od 75. minute to već graniči sa senzacijom. Istini za volju, sve to Kataloncima se dogodilo u prvom četvrtfinalnom dvoboju Kupa kralja protiv Malage.

Gosti su pogotkom Camacha u 89. minuti stigli do 2:2, a imali su i vodstvo jer se prvi u strijelce upisao Iturra u 25. minuti. Sve je bilo svečano na Camp Nou. Uoči utakmice predstavljena je Messijeva četvrta Zlatna lopta, a nakon što je prvenstveni susret istih suparnika prošle nedjelje završio 3:1 za Katalonce malo tko je i pomišljao na bilo što osim nove pobjede izabranika Tita Villanove.

Strateg Barcelone odmarao je neke članove startne postave što je postalo normalno u utakmicama Kupa. Nakon što je u početnoj fazi susreta veliku prigodu propustio Alexis Sanchez posve neočekivano do vodstva su u 25. minuti stigli gosti. Thiago Alcantara izgubio je loptu, što je znalački kaznio Manuel Iturra za 1:0 za Malagu.

No, momčad Tita Vilanove brzopotezno je preokrenula rezultat. Samo tri minute poslije Messi je sam odradio sav posao nakon ukradene lopte i poravnao na 1:1, a već u sljedećem napadu Thiago Alcantara izvodi udarac iz kuta, a Carles Puyol glavom pogađa za vodstvo Barcelone.

Alexis se zatim istaknuo novim promašajima, a u 70. minuti svoj je doprinos dao i Barcelonin vratar Pinto, koji je odlično obranio pokušaj Fernandeza. U 75. minuti Malaga je ostala s desetoricom, isključen je zbog prekršaja na Pedru bio Monreal, koji je ušao početkom nastavka.

Kada se već činilo da će Barcelona utakmicu zaključiti s pogotkom prednosti, Duda je ubacio, a Camacho s druge vratnice postavio konačnih 2:2.

U ranije odigranoj utakmici Zaragoza i Sevilla nisu pronašle put do protivničke mreže. Najbolje su prilike propustili najistureniji igrači obje momčadi, Alvaro Negredo i Helder Postiga, a jedan je pogodak Sevillinog napadača Negreda bio poništen zbog zaleđa. Hrvatski reprezentativac

Ivan Rakitić zaigrao je u udarnoj postavi Andalužana, a u 88. minuti zamijenio ga je novopridošli Miroslav Stevanović.

Utakmice ¼ finala Kupa kralja: Barcelona – Malaga 2:2 (Mesii 29, Puyol 39/Iturra 25, Camacho 89), Zaragoza – Sevilla 0:0

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.