Joan Laporta tvrdi da ukupni dug Barcelone iznosi više od milijardu eura

Četvrtak, 16. srpnja 2020. 15:42 Napisao/la  SC
Laporta i Guardiola
Laporta i Guardiola

Da je Barcelona u financijskoj krizi nije novost, kritičari poslovne politike predsjednika Josepa Marije Bartomeua svakodnevno se izmjenjuju u španjolskim medijima.

Bivši predsjednik kluba Joan Laporta odlučio je progovoriti o brojkama koje su zabrinjavajuće.

U jeku krize Barcelona se zadužila da bi opstala:

- Ne znam da li je ugovor potpisan ili su samo potpisali predugovor, znam da su se zadužili za 800 milijuna eura kod  banke Goldman Sachs, klub će dug vraćati 20 godina. Barcelona će postati klub s milijardama prihoda, ali i s milijardama troškova i dugova. Bit će veoma teško za onog tko dođe na čelo kluba, ovo rukovodstvo prije nego što ode mora objasniti kompletnu situaciju, kazao je Laporta.

Tvrdi Laporta da trenutačni dug iznosi 217 mil. eura čime se ukupni dug penje na više od milijarde eura!

Inače, Laporta je najavio kandidaturu za novog predsjednika.

Laporta je ostao upamćen kao predsjednik koji je pružio priliku Pepu Guardioli nakon čega je počelo najuspješnije razdoblje u klupskoj povijesti.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.