Joan Laporta navodno odlučio smijeniti Xavija zbog neprimjerene izjave

Petak, 17. svibnja 2024. 10:17 Napisao/la  SC

Laporta nedavno nagovorio Xavija od ostane na klupi, pa ovakvu izjavu doživljava kao svojevrsnu izdaju

Joan Laporta i Xavi
Joan Laporta i Xavi

Nakon što je Xavi Hernández izjavio da Barcelona zbog financijskih problema nije dovoljno kompetitivna, posebice u usporedbi s Real Madridom, uslijedile su negativne reakcije navijača.

Posebno je razljutio predsjednika Joana Laportu koji se od početka mandata bori s naslijeđenim dugom, koji se kreće oko 1,2 milijarde eura.

Unatoč tome Barcelona je prije dvije sezone postala prvak pod Xavijevim vodstvom da bi prošle sezone relativno rano ispala iz svih natjecanja zbog čega je Xavi zimus najavio ostavku.

Laporta je nagovorio Xavija da se predomisli pred kraj sezone, pa ovakvu izjavu predsjednik doživljava kao svojevrsnu izdaju.

Nekoliko španjolskih medija najavili su da će Xavi zbog takve izjave dobiti otkaz, navode da Laporta ne može prijeći preko tako defetističkog stava.

- Meni osobno nisu ništa rekli, rekao sam samo ono što mislim, odgovorio je Xavi na pitanje je li mu itko najavio otkaz.

Čeka se odluka Joana Laporte, ovakva ili onakva!

Evo što je Xavi rekao:

- Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u momčadi. Ne znam kakva je ekonomska situacija, ali ona će sigurno utjecati na nas. Znat ćemo sve kada vidim s kakvom momčadi raspolažem. Ne možemo planirati ništa unaprijed. Pokušat ćemo se nositi s Real Madridom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija veoma teška, posebno u ekonomskom smislu. Više ne možemo kao prije izaći na tržište i reći 'želimo ovog igrača, ovog i ovog'. Nismo na istom nivou kao ostali klubovi. Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da nam je potrebna stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se nosimo s Realom u narednoj sezoni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.