Javier Mascherano godinu dana mora u zatvor zbog utaje poreza

Četvrtak, 21. siječnja 2016. 17:13 Napisao/la  SC

Mascerano nije jedini igrač Barcelone, koji ima problema s porezom. Messi i Neymar također su pod istragom za utaju poreza


Javier Mascherano kažnjen je zatvorom! Argentinski reprezentativac u dresu Barcelone mora godinu dana provesti iza rešetaka zbog utaje poreza, Mascherano je oštetio državni proračun za za 1,5 milijuna eura zbog čega je kažnjen s 850.000 eura. Dvaput je počinio prekršaj, pa je i dvaput (8+4 mjeseci) kažnjen zatvorskom kaznom.

Mascherano vjeruje da neće morati u zatvor, njegov odvjetnik David Aineto podnio je zahtjev sudu u Barceloni u kojemu traži da se zatvorska kazna preinači u novčanu.

Prije nego što je kažnjen, Mascherano je vratio 1,6 milijuna eura na ime neisplaćenog poreza.

Ja sam sportaš, nemam dovoljno znanja o prijavljivanju poreza. Zato sam koristio usluge ljudi koji su taj posao odradilu moje ime. Tijekom cijele karijere bio sam pošten i odgovoran, respektirao sam obveze i klub i dostojno prezentirao državu iz koje dolazim. Ovo je za mene novo iskustvo nakon kojega ću biti još jači, kaže Mascerano.

Mascerano nije jedini igrač Barcelone, koji ima problema s porezom. Messi i Neymar također su pod istragom za utaju poreza.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.