Iker Casillas: Mourinho me optužio da sam krtica u svlačionici, tada sam postao žrtva

Subota, 19. prosinca 2020. 11:48 Napisao/la  SC

Kada su navijači Reala počeli govoriti da sam krivac i izdajnik shvatio sam o čemu se radi, kaže bivši vratar Real Madrida

Casillas i Mourinho
Casillas i Mourinho

Iker Casillas ljetos je završio igračku karijeru, nekoliko mjeseci kasnije prvi put je javno progovorio o sukobu s Joseom Mourinhom koji je obilježio njegovu karijeru.

Casillas je bio ikona kraljevskog kluba, poniknuo je u klubu za koji je počeo braniti 1999. godine, svojedobno je slovio ponajboljim vratarom na svijetu, do dolaska Josea Mourinha (2010 - 2013) činilo se da će Casillas karijeru završiti u Real Madridu.

- Barcelona je dominirala, mi smo je htjeli zaustaviti na sve načine. Bilo je stvari u kojima smo pretjerali, a posebno mi je zasmetalo kada je Mourinho bocnuo u oko Tita Vilanovu, jer to nisu stvari koje treneri trebaju da rade. Nakon El Clasica igrali smo protiv Levantea, tada smo Mourinho i ja prestali komunicirati. Bili smo sami u svlačionici i on mi je govorio da trebam biti više otvoren i iskren. Rekao sam mu da nije profesionalno da jedan trener napadne drugog trenera, on se naljutio, netko iz PR službe kluba nas je smirivao, bilo mu je krivo što sam mu to rekao, ali takve stvari su zaista ružne. U sezoni 2012/13. odnosi su se pogrošali. Loše smo igrali, a on mi je stalno govorio da nisam u pravoj formi što je bila istina. Nekako je sve počelo oko Nove godine kada su izgovorene teške rečenice. Zašto se nisam branio? Zar sam trebao sve pretvoriti u cirkus? Možda sam trebao razgovarati s Mourinhom i pitati u čemu je problem. Ali, onda me optužio da sam 'krtica' i da novinarima govorim šta se događa u svlačionici što nije bila istina. Tada sam postao žrtva, šutio sam i nisam htio javno govoriti o tome. Kada su navijači Reala počeli govoriti da sam krivac i izdajnik shvatio sam o čemu se radi. Eto, rekao sam konačno šta se događalo i ne sumnjam da će se i Mourinho uskoro oglasiti, kazao je Casillas.

Nakon sukoba s Mourinhom počeli su problemi zbog kojih je Casillas nepovratno izgubio karizmu, na kraju je 2015. godine otišao u Porto u ozračju mučnog rastanka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.