GDJE JE NESTALA STRAST?

Leo Messi odigrao najslabiji El Clasico u karijeri!

Četvrtak, 17. travnja 2014. 10:09 Napisao/la  SC

Možda bi mu dobro došlo nekoliko dana odmora, kaže Menotti

Real Madrid osvojio je Kup kralja, Gareth Bale ušao je u povijest španjolskog kupa čudesnim sprintom i pogotkom u 85. minuti. Povijest pišu pobjednici! Kada bi povijest pisali poraženi, izvještaj finala Kupa kralja počeo bi  konstatacijom da je  Leo Messi odigrao najslabiji El Clasico u karijeri.

Što se događa s najbljim igračem na svijetu nitko ne može odgonetnuti! Nakon utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica stručnjaci su Messijevu blijedu partiju pokušali opravdati pogrešnom taktikom Tate Martina, koji je Messija izolirao na boku. U finalu Kupa kralja Messi je igra na poziciji koja je zbog njega promijenila shvaćanje nogometa s klasičnim napadačem. Messi na mjestu lažne špice izvorna je ideja Pepa Guardiole, koji se riješio jednog Zlatana Ibrahimovića da bi Messiju oslobodio prostor u središnjici napada.

Gdje god igrao, Messi djeluje isuviše nezainteresirano i usporeno da bi se razlozi slabe igra mogli tražiiti u taktici. Kada je Messi u optimalnoj formi, sasvim je svjedno gdje igra jer je svugdje najbolji na svijetu. Izgleda da je najbliži istini bivši trener Barcelone i izbornik argentinske reprezentacije Cesar Luis Menotti, koji tvrdi da je Lionel Messi više psihički nego fizički umoran.

- Messi mora prebroditi razočarenje zbog loših nastupa i ponovno pronaći zadovoljstvo i strast igranja. Kod njega je puno prisutniji psihički nego fizički umor što je i normalno s obzirom na broj nastupa i odgovornost koju nosi. Možda bi mu dobro došlo nekoliko dana odmora da sredi glavu i ponovno pronađe strast igranja, kaže Menotti.

Zbog Messijeva stanja posebno su zabrinuti Argentinci, jer s ovakvim Messijem na Svjetskom prevenstvu neće daleko stići:


- Mislim da Messi ne razmišlja  o Brazilu, takve stvari se jednostavno događaju. Postoje dani kada vam ne ide sve od ruke i treba mu pomoći da bude pravi, svi u klubu mu moraju pomoći da bude ponovno na vrhu, zaključuje Menotti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.