ERNESTO VALVERDE Kad potpišete ugovor, već znate da se sve svodi na rezultate

Četvrtak, 13. veljače 2020. 18:56 Napisao/la  SC
Ernesto Valverde
Ernesto Valverde

Ernesto Valverde prvi put se oglasio nakon što je smijenjen u Barceloni, kaže da je otada gledao samo jednu utakmicu.

- Nisam gledao nogometne utakmice proteklih tjedana. Jedinu utakmicu koji sam gledao u cijelosti bila je utakmica između Athletica i Barcelona u kupu. Pokušao sam se malo distancirati od nogometa. Kada radite u klubu brzinom od 200 km/h i onda odjednom stanete, uvijek je teško gledati momčad koju ste donedavno trenirali, rekao je Valverde.

Barcelona je u njegovu mandatu dvaput ispala u Ligi prvaka nakon velikih iznenađenja u uzvratnim utakmicama protiv Rome i Liverpoola:

- Za mene su to drugačije utakmice, u Rimu nismo dobro završili utakmicu, dok smo u Liverpoolu dobili rani gol koji smo željeli izbjeći. Ligu prvaka je vrlo teško osvojiti, rezultati mogu ovisiti o jednoj utakmici, o jednoj situaciji tijekom utakmice. Ligaško natjecanje je relevatno za ocjenu onoga što ste napravili tijekom godine. Treniranje Barcelone bilo je nevjerojatno iskustvo. Drago mi je što sam bio trener Barcelone, ali kad potpišete ugovor, već znate da se sve svodi na rezultate i da će trener uvijek biti odgovoran za rezultate. Ne razmišljam o tome jesam li bio nepravedno tretiran, što imam od toga da gledam unazad? Gledam naprijed, iako još uvijek nisam donio nikakve odluke. Možda ću se upustiti u novu avanturu, Iniesta mi je puno govorio o Japanu, kazao je Valverde.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.