El Mundo dokazao da je Barcelona plaćala darove sucima prve LaLige

Srijeda, 22. ožujka 2023. 09:03 Napisao/la  SC

Tvrtka Dasnil u vlasništvu je Joséa Maríje Enríqueza Negreire kojega je Barcelona plaćala 17 godina

Negreira
Negreira

Barceloni se ne piše dobro, svaki dan na vidjelo izlaze novi dokazi o podmićivanju sudaca u aferi Negreira.

El Mundo je objavio dokumente koji dokazuju da je tvrtka Dasnil kupovala darove sucima prve LaLige, a tvtka Dasnil u vlasništvu je Joséa Maríje Enríqueza Negreire.

Sada je dokazano da je Negreira čak 17 godina dobivao od Barcelone novac kojim je kupovao luksuzne darove za suce.

El Mundo je objavio dokumente Ministarstva financija, u njima su specificirani troškovi kupovine različitih darova u rasponu od 1500 crvenih i žutih personaliziranih kartona, šunke u iznosu 10.000 eura, ulaznica za utakmice, lopate za plažu, suncobrana, rashladnih torbi, vadičepova, tostera, sendvića, deka, hlača, laserskih pokaziva...

Nadalje, Negreira je plaćao sucima obroke u poznatim ribljim restoranima u Madridu i Barceloni, objavljene su fakture s 2000 eura po obroku.

Ukratko, ima u specifikacijama troškova svega i svačega, zajedničko svim troškovima jedino su konzumenti, sve redom najbolji španjolski suci.

Državni tužitelj pokrenuo je istragu protiv Barcelone zbog opravdanje sumnje da je katalunjski klub bivšem drugom čovjeku sudačke organizacije platila 1,7 mil. eura.

Tužitelj ima dokaze da Barcelona  bivšem predsjedniku Tehničkog odbora nogometnih sudaca u 17 godina platila najmanje 1,7 mil. eura bruto, pretpostavlja se da je  iznos puno veći.

Negreira je bio prvoligaški sudac 13 godina.

Većina klubova LaLige, kojima se nedavno priključio Real Madrid, javno od saveza traže da primjereno kazni Barcelonu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.