El Clasico: Problem Real Madrida nisu treneri nego Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos

Nedjelja, 22. studenog 2015. 10:46 Napisao  I. V.

Problemi zadnje trojice Real Madrida, Josea Mourinha, Carla Ancelottija i Rafe Beniteza, imaju ista imena i prezimena


Rafa Benitez, osuđen! Florentino Perez, odlazi!

Takve naslovnice prevladavaju u madridskim medijima nakon poraza (0:4) Real Madrida u El Clasicu. Real Madrid doživio je najteži poraz u El Clasicu od studenog 2010., kada je Barcelona slavila 5:0! Subotnji je bolniji, jer je Leo Messi u igru ušao tek u 56. minuti umjesto Ivana Rakitića.

Barcelona je vodila 3:0, kada je u igru ušao najbolji igrač na svijetu... Tek toliko da osjeti teren nakon duže stanke zbog ozljede...

Način na koji je Real Madrid poražen sigurno nije realni odraz razlike u kvaliteti između dvije ponajbolje momčadi na svijetu. Barcelona se lakoćom poigravala s protivnikom, madridska momčad izgledala je najslabije tamo gdje ni jedna momčad ne smije biti... U bloku ispred zadnje linije, koja je stalno bila na vjetrometini. A u tom segmentu igre trenerski je utjecaj presudan...

Rafa Benitez nije ovog ljeta dočekan oduševljeno iako je prvi trenerski posao prije dvadeset godina odradio upravo u Real Madridu, ali u drugoj momčadi. Nema sumnje da Benitezu nedostaje karizma da bi mogao postati lider tako sujetnih faca kakve su Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos. Ta su dvojica likova samljeli jednog Josea Mourinha, a kamo li neće Beniteza... Uostalom, Ronaldo od prvoga dana ne krije netrpeljivost prema Benitezu.

- Ne znam što je razlog zbog kojeg smo igrali toliko loše. Je li riječ o stavu ili nečem drugom. Nismo bili kompaktni u sredini terena, ostavljali smo previše prostora, a oni su bili jako dobri. Moramo igrati kao momčad. Ovo nije prvi put da nismo igrali kao momčad, sažeo je Luka Modrić u nekoliko rečenica stanje u svlačionici Real Madrida.

Na terenu se ne može sakriti da Benitez ne vlada svlačionicom.

- Izabrao sam igrače s kvalitetom i iskustvom, ali nakon utakmice evidentno je da nije dobro ispalo. Izabrao sam pogrešnih 11 igrača. Oni imaju kvalitete da odigraju puno bolje nego što jesu, rekao je Benitez.

Dok mediji spekuliraju o tome hoće li Florentino Perez smijeniti Rafu Beniteza i priliku dati Zinedine Zidaneu, Real Madrid godinama boluje od kroničnog problema nabrijanih igračkih sujeta kojima nitko ništa ne može.

Problemi zadnje trojice Real Madrida, Josea Mourinha, Carla Ancelottija i Rafe Beniteza, imaju ista imena i prezimena! Real Madrid neće imati kompaktnu momčad kao Barcelona sve dok u svlačionici budu sjedili Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.