Diego Simeone: Ponosan sam na svoje igrače, zajedno smo svijetu pokazali što je sve moguće

Četvrtak, 05. svibnja 2016. 20:54 Napisao/la  SC

 Glava ne prestaje raditi, mislim da su šanse 50-50, dobro se poznajemo, kaže Simeone uoči finala Lige prvaka

Atletico i Real Madrid igraju finale Lige prvaka. Diego Simeone ima priliku revanširati se za poraz 2014., Atletico ove sezone djeluje zrelije. Nije baš bilo jednostavno izbaciti klubove poput Barclone i Bayerna:

- Moram priznati da malo teže spavam ovih dana. Glava ne prestaje raditi. Mislim da su šanse 50-50, dobro se poznajemo. Naš je cilj pobjeda u finalu. Ponosan sam na svoje igrače, jer smo zajedno svijetu pokazali što je sve moguće. Ovo je jednostavno naš život, više od nogometa. Promijenili smo dosta igrača, ali srećom svi novi koji su došli vrlo brzo su se uklopili u momčad. Jaki smo u obrani, ali mi isto tako i zabijamo u gostima i to protiv najjačih momčadi, a to nije nimalo lako. Ja sam jako sretan što imam ovakve igrače, kaže Simeone.

Trener Atletica u središtu je pozornosti zbog specifičnog nogometa, u domovini ga uspoređuju s Bilardom koji je postao svjetski prvak:

- Volio bih jednog dana voditi argentinsku reprezentaciju, ali nigdje se ne žurim. Znam da će jednog dana i to doći. Volio bih također trenirati Inter i Lazio Velika je čast kada vas uspoređuju s Bilardom. Odrastao sam uz njega, on mi je pout oca, rekao je Simeone.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.