Diego Simeone: Najteže je bilo promijeniti shvaćanje da možemo pobjeđivati

Srijeda, 21. srpnja 2021. 17:05 Napisao/la  SC
Diego Simeone, trofejni trener
Diego Simeone, trofejni trener

Diego Simeone osvojio osam trofeja na klupi Atletica, prošle sezone postao je prvak u zadnjem kolu:

- Najteža od svega bila je promjena u shvaćanju da bismo mogli početi osvajati trofeje kao što smo to učinili protiv Real Madrida u Copa del Reyu 2013. godine. Do tada ih nismo pobijedili 14 godina! Bilo je teško igrati na Bernabeuu, stadion nije bio neutralan, nije bilo moguće igrati na Vicente Calderonu. Tada smo počeli mijenjati povijest. U Europi smo s Quiqueom Sanchezom Floresom imali već trofej Europske lige i UEFA-ina Superkupa, ali na nacionalnoj razini morali smo opat postati važni. To je bilo najsloženije. Ljudi često misle da se pretvaram žrtvom, ali istina je da su Real Madrid i Barcelona gotovo uvijek bili superiorniji sve godine u kojima su se natjecali. To ne znači da će uvijek biti bolji kao što se dogodilo 2014. godine, kada smo bili bolji. Dogodilo se opet 2021. godine! Bili smo bolji u prvenstvu, ali to ne znači da smo bolji. Real Madrid i Barcelona znaju da ne smiju pogriješiti, mi znamo svoje mjesto, ali to nije žrtva. Svatko to tumači kako god želi. Stvarnost je da su Real Madrid, Barcelona, ​​Manchester United, PSG, Manchester City, Bayern... klubovi koji kroz povijest osvajaju trofeje, što ne znači da će uvijek pobijediti, kaže Simeone.

U osam Simeonovih sezona na klupi madridskog kluba, četiri prvenstva osvojila je Barcelona, po dvije titule prvaka osvojili su Real Madrid i Atletico Madrid:

- Kada se pojavila opcija dolaska u Atletico, mentalno sam se pripremio. Od trenutka kad sam ušao u avion, znalo sam da ćemo učiniti najbolje što možemo i to smo radili meč po meč. Tijekom prve večere s klupskim čelnicima, rekao sam da je to najbolji način da se suoče s onim što nas očekuje. Na prvoj konferenciji za novinare rekao sam da želim natjecateljsku momčad, momčad koja je jaka u kontranapadu, da će Atletico postati prepoznatljiv po tome. Uz rad mnogih ljudi, i danas prevladava ova filozofija, zaključuje Simeone.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.