Dembele odbio Barcelonu 2016. godine zbog straha da se neće moći normalno razvijati

Ponedjeljak, 04. rujna 2017. 12:58 Napisao/la  SC
Ousmane Dembele
Ousmane Dembele



Ousmane Dembele odbio je poziv iz Barcelone 2016. godine:

- Bio sam profesionalni nogometaš u Rennesu svega šest mjeseci. Možete li to zamisliti, svega pola godine?! Naravno da je bilo prerano, htio sam igrati, biti u Ligi prvaka, redovitno na terenu, razvijati se... Da, puno bih naučio na treninzima, ali moj bi razvoj bio usporen. Srećom, Barcelona se opet javila i ovaj put nisam mogao propustiti taj vlak. Moja je ljubav prema Barceloni počela kad mi je bilo 8 godina, a posebno se sjećam dvije utakmice: kad je Iniesta zabio Chelseaju za finale Lige prvaka. I sada kad god vidim Iniestu, sjetim se toga gola. Jedva čekam da mu to kažem. A druga je protiv Arsenala, kada je Messi zabio četiri gola. Tada sam shvatio da on nije s ovoga svijeta. Imao sam Iniestin poster, njega sam smatrao genijem: tako elegantan, poseban. Igrajući kao klinac, pokušavao sam oponašati njega i Messija, no to je jako teško jer oni čine stvari koje nitko drugi ne može. Messi je najbolji igrač svih vremena, rekao je Dembele, koji je za ukupno 150 mil. eura došao iz Borussije, ali rastanak s Dortmundom nije bio baš prijateljski:

- Bio sam opušten, bila je to stvar u pregovorima Barce i Borussije. Znao sam da trebam biti strpljiv. Odlučio sam prestati trenirati. Nisam htio dolaziti na treninge i tražio sam izgovore. Jer da se transfer iz bilo kojeg razloga izjalovio, sad bih morao objašnjavati zašto nisam bio na treninzima. Ne bojim se izazova, fokusiran sam na povratak u formu jer dva tjedna nisam trenirao. Ne znam hoće li mi se biti teško vratiti u formu. Ovdje se radi o posjedu lopte, dodavanjima, nadam se da ću moći tako igrati, iako su moje kvalitete brzina, napad, jedan na jednoga, rekao je Dembele.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.