BARCA NE IGRA Utakmica sa Las Palmasom odgođena zbog nereda

Nedjelja, 01. listopada 2017. 13:42 Napisao/la  SC

Zajedno smo nezaustavljivi u obrani demokracije, poručio je Pique koji je veliki zagovornik katalonske neovisnosti

Policija sprečava Katalonce da izađu na birališta
Policija sprečava Katalonce da izađu na birališta

Utakmice Barcelone i Las Palmasa ipak se neće odigrati danas.

Barcelona je odbila igrati utakmicu zbog velikih nereda u Kataloniji u kojoj španjolske vlasti nastoje spriječiti referendum o katalonskoj neovisnosti.

Naime, od ranog jutra u Barceloni i cijeloj španjolskoj pokrajini Kataloniji traju prosvjedi i sukobi građana s policijom koja ih sprečava da izađu na birališta i glasaju o nezavisnosti i odcjepljenju od Španjolske.

U dosadašnjim sukobima ima više od 50 ozlijeđenih, a policija na prosvjednike ispaljuje i gumene metke.

Nogometaši Barcelone poručili su kako ne žele igrati u takvim uvjetima te je klub zatražio odgodu ligaške utakmice. O odgodi ne odlučuje Primera, već Španjolski nogometni savez koji nije pristao na Barcelonin zahtjev.

No, iz policije su zbog nereda diljem Katalonije odlučili odgoditi utakmicu.

Inače, već ranije Katalonski nogometni savez je otkazao sve utakmice četvrte i ostalih regionalnih liga.

Barcelonin današnji protivnik Las Palmas želio je igrati i čak su pripremili posebne dresove - sa španjolskom zastavom na prsima.

Gerard Pique, branič Barcelone koji godinama otvoreno navija za neovisnost Katalonije, objavio je da je glasao usprkos represiji.

- Ovo je sramota, slike govore dovoljno same za sebe. Zajedno smo nezaustavljivi u obrani demokracije, poručio je Pique.

Prema pravilima La Lige, Barcelona bi nakon ovakve odluke o neigranju utakmice trebala izgubiti 0:3 i biti kažnjena oduzimanjem s još tri boda, no ukoliko je policija tražila na odgodu možda od kazne neće biti ništa.

Tablice omogućuje Sofascore