Josip Mišić zadobio lakše ozljede glave, Ristovsi neozlijeđen u napadu navijača Sportinga

Petak, 18. svibnja 2018. 05:34 Napisao/la  SC
Josip Mišić (Sporting)
Josip Mišić (Sporting)

Bivši igrač Rijeke Josip Mišić zadobio je lakše ozljede glave u napadu Sportingovih navijača koji su ušli u trening kompleks portugalske momčadi.

Prema izvještajima portugalskih medija, jedan od pedesetak maskiranih huligana remenom omotanim oko ruke udario je Josipa Mišića po glavi.

Premda se službeno nije očitovao, poznato je kako je stabilno. Stefan Ristovski, također Rijekin nekadašnji igrač, nije pretrpio ozljedu.

Uzrok mahnitog napada revoltirane Sportingove navijačke skupine krije se u nezadovoljavajućem svršetku prvenstvene sezone, ali i glasinama kako su nogometna i rukometna sekcije čuvenog lisabonskog kluba namještale utakmice.

Temeljena na sumnjivim radnjama, policijska istraga pokrenuta je prije nekoliko dana.

Posljedica dvadesetominutnog divljačkog sukoba više je ozlijeđenih igrača te članova stručnog i pomoćnog stožera.

Među ozlijeđenima su William Carvalho i Rui Patricio, Bas Dost i Rodrigo Battaglia, pa čak i šef struke Jorge Jesus te njegov pomoćnik Raul Jose.

Policija je prijave podnijela protiv 23 uhićene osobe.

- Svi smo odreda doživjeli teror, dramu, istinsku prijetnju. Osjećam se potpuno prazno, za nizozemske medije izjavio je Bas Dost kojem je nanesena ozljeda glave zašivana sa sedam šavova.

Pozivajući se na ugovorne stavke koje jamče osobnu sigurnost, pojedinci su već zatražili prijevremeni raskid ugovora.

Portugalski mediji pišu kako bi Sporting u nastupajućim tjednima mogao doživjeti egzodus preplašenih igrača

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.