Završava njemačko poglavlje: Ivica Olić u subotu počinje igrati zadnju sezonu u Bundesligi

Subota, 10. kolovoza 2013. 10:55 Napisao/la  SC

Ovo je vjerojatno moja zadnja sezone u Bundesligi. Ako mi tijelo i dalje bude dozvolilo, možda ću još jednu sezonu odigrati u SAD ili u Dubaiju, kaže Ivica Olić

U subotu Wolfsburg u 1. kolu u gostima igra protiv Hannovera čime počinje zadnja  bundesligaška sezona u jednoj briljantnoj karijeri.

 

- Da, ovo je vjerojatno moja zadnja sezone u Bundesligi. Ako mi tijelo i dalje bude dozvolilo, možda ću još jednu sezonu odigrati u SAD ili u Dubaiju, kaže Ivica Olić u najavi sezone 2013/14.

 

Olić je sudbinski vezan za njemački nogomet. Vrlo mlad otišao je iz matične  Marsonije u Herthu, s nepunih 19 godina nije se uspio nametnuti. Vratio se u Marsoniju, koja je tada igrala drugu ligu, presložio neke stvari u glavi započeo karijeru u kojoj više nije bilo padova. Marsonia, Zagreb (titula prvaka), Dinamo (najbolji strijelac HNL-a), CSKA Moskva (Kup UEFA) i onda od 2007. godine naovamo – Bundesliga.

 

U dresu HSV-a Olić je stekao reputaciju jednog od najboljih napadača Bundeslige, postao je prvi igrač u klupskoj povijesti koji je protiv Stuttgarta ostvario hat-trick u jednom poluvremenu. Nakon dvije sezone Olić postaje član Bayerna, institucije europskog nogometa.

 

Uspio je izboriti mjesto standardnog igrača pokraj dvojice njemačkih reprezentativaca, Miroslava Klosea i Marija Gomeza. U sezoni 2009/10 stekao ugled jednog od najboljih europskih napadača. Igrao je u dvama finalima Lige prvaka. U utakmici protiv Intera (0:2) igrao je od početka, godinu dana kasnije u finalu protiv Chelsea ušao je u produžecima i promašio jedan od jedanaesteraca (3:4).

 

Na početku prošle sezone potpisao je za Wolfsburg, u 32 bundesligaške utakmice postigao je 9 pogodaka.

 

U subotu od 15.30 sati Olić zadnji put gostuje u Hannoveru…

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.