TRENERI MOGU ODAHNUTI

Pepu Guardioli novac nije najvažniji!

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 11:10 Napisao  I. V.

Guardioli su važniji organizacija i potencijal Bayerna nego novac koji nudi Chelsea

Josep Maria Orobitg izjavio je da je ugovor između Pepa Guardiole i Bayerna bio potpisan krajem prosinca, bivši Guardiolin agent nije govorio o iznosima. Jednostavno, Guardiola je izabrao najbolju ponudu iako su neki drugi klubovi nudili mnogo više novca od Bayerna. Malo je top-europskih klubova, koji nisu bili u izravnom ili neizravnom kontaktu s budućim trenerom Bayerna.

Jedno je sigurno, Rafa Benitez (Chelsea) i Roberto Mancini (Manchester City) lakše dišu nakon što je Guardiola potpisao za Bayern. Bogati vlasnici Chelsea (Abramovič) i Manchester Cityja (šeik Mansour bin Zayed) davali su najizdašnije ponude. Podaci o težini ugovora s Bayernom još nisu objavljeni, spekulira se da će Guardiola u Bavarskoj zarađivati dvostruko manje nego što bi zarađivao da je odabrao Chelsea.

Bayern je jedan od najbogatijih klubova na svijetu, ali je njemački poslovni obrazac malo drugačiji nego u ostalim državama. Njemački klubovi ne iskazuju gubitke kao najveći europski klubovi (Real Madrid, Barcelona, Milan, Chelsea, Manchester United…) pa ispada da su slabije platežne moći. Bayernova je ponuda utemeljena na realnom proračunu nogometne institucije, ponuda Chelsea od 20 mil. eura realna je isto kao i virtualno porijeklo imovine Romana Abramoviča. Orobitg tvrdi da su Guardioli važniji organizacija i potencijal Bayerna nego novac koji nudi Chelsea.

Dugačak je niz klubova koji su pokušali dovesti Guardiolu, što ukazuje da top-trenera ima sve manje. Nije tajna da nove trenere traže Real Madrid (Mourinho) i PSG (Ancelotti), problem je što ponuda nije velika. Čak su iskusni i provjereni stručnjaci poput Arsenea Wengera (Arsenal) i Alexa Fergusona (Manchester United) zadnjih mjeseci radili su u medijskoj sjeni mogućeg dolaska Pepa Guardiole. Wenger nikako da stabilizira Arsenal, Ferguson uskoro odlazi u mirovinu. Razlozi nisu isti, ali se svodi na isto!

Ukratko, najpoželjniji trener na svijetu odabrao je Bayern! Treneri najbogatijih europskih klubova mogu odahnuti zbog toga što Pepu Guardioli novac nije najvažniji!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.