Salihamidžić novi sportski direktor Bayerna, Rummenigge i Honess napokon pronašli nekog tko će slušati

Ponedjeljak, 31. srpnja 2017. 20:53 Napisao  I. V.

Philipp Lahm, Mark van Bommel, Oliver Kahn i Max Eberl odbili ponude nakon što je Matthias Sammer otišao zbog zdrastvenih problema


Hasan Salihamidžić novi je sportski direktor Bayerna.

Salihamidžić je na funkciji naslijedio Matthiasa Sammera, koji je prije godinu dana raskinuo suradnju zbog zdravstvenih problema.

Čijenica da je Bayernu trebalo godinu dana da pronađe novog sportskog direktora govori da se bavarski klub vodi na razinama zbog kojih su Philipp Lahm, Mark van Bommel, Oliver Kahn i Max Eberl odbili ponude.

Salihamidžić je odabran zato jer je kao ambasador kluba pokazao elokventnost, omiljen je među navijačima, govori nekoliko svjetskih jezika... Koliko zanao o budućem poslu manje je važno kada iznad sebe ima ljude poput  Karl-Heinz Rummeniggea i Uli Honessa:

- Uli Höness i ja smo otežali čitav proces. Bila nam je važna kvaliteta, a ne donošenje odluke što je prije moguće. S Hasanom dobivamo nekoga tko poznaje Bayern, tko je kao profesionalac već radio u klubu. On je čovjek kojeg ne želite na suprotnoj strani. Veliki je radnik, uvijek daje sve od sebe, odlično je povezan i to će nam biti od velike pomoći. Još uvijek nije potpisao ugovor, ali on će biti do 2020. godine. Bit će odgovoran za nogomet, povezivat će trenera i momčad s klubom, skautsku službu, akademiju, rekao je Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

- Bayern mora pronaći novi put, a ne se natjecati sa transferima od 100 milijuna eura u Europi. Moramo promovirati mlade igrače, a tko je bolji čovjek za to od Salija koji je krenuo od nule. Zna sve o Bayernu, prošao s klubom sve uspone i padove. Trebali smo nekoga tko vjeruje igračima, predstavnicima kluba i navijačima, rekao je predsjednik Uli Hoeness.

- Odmah sam znao da je to posao kojeg želim raditi. Uvijek sam davao sve od sebe i to je način na koji ću pristupiti svom novom poslu sportskog direktora. Bit ću na raspolaganju igračima sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno, kazao je Salihamidžić.

Koliko će odlučivati svima je jasno.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.