TIKA-TAKA U BUNDESLIGI

Pep Guardiola potpisao trogodišnji ugovor za Bayern

Srijeda, 16. siječnja 2013. 17:57 Napisao/la  SC

 Guardiola  neće samo unaprijediti igru Bayerna već i cijeli njemački nogomet, kaže Rummenigge

Pep Guardiola u srpnju postaje novi trener minhenskog Bayerna, 41-godišnji Španjolac potpisao je u srijedu u 16 sati i 49 minuta trogodišnji ugovor sa Bayernom. Iako je u posljednje vrijeme davao do znanja da bi ga zanimalo raditi u engleskoj Premierligi, čini se da je prevagnula navodno izdašna financijska ponuda i uvjeti rada. Guardiola je odabrao njemački nogomet, savršenu organizaciju i ozbiljan minhenski klub za novi početak. I za Bavarce će ovo predstavljati "dodanu vrijednost", jer će svom solidnom, čvrstom nogometu dodati briljantnost i taktičko znanje koje cijenjeni trener poput Guardiole može jamčiti.

Takav rasplet situacije znači da će klupu napustiti i u trenersku mirovinu otići Jupp Heynckes (67), koji je prošle sezone Bayern doveo do finala Lige prvaka, koje je nesretno izgubio od Chelseaja nakon jedanaesteraca na svojoj Allianz Areni. Na polusezoni Bayern je vodeći sa devet bodova prednosti ispred Bayera iz Leverkusena i 12 ispred branitelja naslova Borussije Dortmund. U osmini finala Lige prvaka Bayern očekuje dvomeč protiv londonskog Arsenala.

Na službenoj stranici Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poželio je dobrodošlicu novome treneru:

- Jako smo sretni jer smo ostvarili svoj cilj, Pep Guardiola je nogometni ekspert kojega su htjeli mnogi slavni klubovi, ali on će doći u Munchen kako bi Bayern mogao još više pobjeđivati. Pep Guardiola jedan je od najuspješnijih trenera na svijetu i uvjereni smo da on neće samo unaprijediti igru Bayerna već će unaprijediti i cijeli njemački nogomet, kazao je Rummenigge.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.