Pep Guardiola postao najplaćeniji trener na svijetu, u Bayernu će dobivati 10.5 milijuna kuna mjesečno

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 21:37 Napisao/la  SC

Kratkoga je daha bila priča Karl-Heinz Rummeniggea koji je poručio da Pep Guardiola preuzima Bayern zbog mnogobrojnih novih izazova, a ne zbog novca

Kratkoga je daha bila priča koju je na Bayernovoj internet stranici u utorak poslijepodne plasirao izvršni predsjednik Bavaraca Karl-Heinz Rummenigge koji je poručio kako Pep Guardiola preuzima Bayern zbog mnogobrojnih novih izazova, a ne zbog novca. Samo 24 sata kasnije u javnosti se pojavila informacija da će Španjolac za te izazove godišnje inkasirati vrtoglavih 17 milijuna eura, odnosno mjesečna će mu plaća biti oko 1.4 milijuna eura. Preračunato u kune, Guardiola će primati oko 10.5 milijuna kuna mjesečno!

Pep će tako zarađivati više od Josea Mourinha koji prije oporezivanja zarađuje 15.3 milijuna eura godišnje, dok je treći najplaćeniji trener na svijetu Talijan Carlo Ancelotti (13.5 milijuna eura godišnje).

Najplaćeniji treneri na svijetu:

1. Pep Guardiola 17 milijuna eura

2. Jose Mourinho 15.3 milijuna eura

3. Carlo Ancelotti 13.5 milijuna eura

4. Marcelo Lippi 10 milijuna eura

5. Alex Ferguson 9.4 milijuna eura

6. Arsene Wenger 9.3 milijuna eura

7. Guus Hiddink 8.3 milijuna eura

8. Fabio Capello 7.8 milijuna eura

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.