NIKO KOVAČ Hansi Flick je bio moja ideja, ja sam ga doveo u klub

Srijeda, 09. rujna 2020. 13:39 Napisao/la  SC
Hansi Flick i Niko Kovač
Hansi Flick i Niko Kovač

Niko Kovač imao je razloga proslaviti Bayernovu titulu europskog prvaka, bivši trener bavarskog kluba nagrađen je za svoj doprinos u sezoni koja je završila trima osvojenim trofejima:

- Dobio sam premiju za osvajanje Lige prvaka. Naravno, navijao sam za Bayern u finalu, ne zbog novca, jer sam još uvijek povezan sa ljudima iz kluba. Naravno da bih volio da sam ja bio tamo, ali Hansi i momci su odradili sjajan posao.Hansi je odradio sjajan posao i momci su igrali super, zato sam sretan. Nisam osoba koja će reći: 'Iza mene stvari bi trebale biti loše.' Čestitao sam svima iz dubine srca, kazao je Kovač.

Hansi Flick bio je Kovačev pomoćnik, naslijedio ga je privremeno rješenje da bi na kraju sezone postao jedan od najuspješnijih trenera u klupskoj povijesti:

- Hansi je odradio sjajan posao, momčad pod njegovim vodstvom nije izgubila, a zabila je 100 golova. Ne može se puno momčadi pohvaliti osvojenom trostrukom krunom, osim možda na Playstationu. Ali nisam zavidan na Hansija. Ja sam ga doveo u klub, pa mogu reći da sam i ja odigrao svoju ulogu. Hansi Flick je bio moja ideja. Predložio sam je bratu Robertu i Uliju Hoenessu. Uli je isto razmišljao i brzo smo se složili. Naša razmišljanja o Hansiju su bila identična. Možda je momčad trebala novi impuls, novi način rada. Hansi ima puno kvaliteta, a velika je ta što je radio s brojnim njemačkim reprezentativcima. U to sam vrijeme kada se dogodilo bio tužan i razočaran, ali tko ne zna kako gubiti, ne zaslužuje niti pobijediti. To je život, često sam padao, ali sam se uvijek dizao na noge, rekao je Kovač za Sportbild.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.