SUSPENDIRAN

Mariju Vuškoviću dvije godine

Četvrtak, 30. ožujka 2023. 18:36 Napisao/la  SC

Stoper HSV-a kažnjen zbog dopinga

Mario Vušković
Mario Vušković Foto: HSV/Facebook

Mario Vušković suspendiran je na dvije godine zbog korištenja dopinga, suspenzija traje do 14. studenog 2024. godine.

Stoper HSV-a bio je pozitivan na dva testa, pa je kazna očekivana.

- Sportski sud DFB-a je u dokaznom postupku uvjeren da su analize A i B uzoraka igračeva urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO-a. Riječ je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj tvari, što predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a, stoji u obrazloženju sportskog suda DFB-a.

Vušković i HSV će se žaliti na ovu odluku.

- Nevin sam, zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti. Također se bojim da to sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene, kazao je Vušković prije nekoliko dana.

Nažalost, DSB nije ima imao dovoljno sluha.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.