BAYERN POBIJEDIO BARCELONU

Mandžukić zabio, ali nije u prvom planu

Srijeda, 24. srpnja 2013. 20:55 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Bayern – Barcelona 2:0.  Guardiola forsira nogomet bez klasičnog napadača

 

Mario Mandužukić postigao je drugi pogodak za Bayern u prijateljskoj utakmici protiv Barcelone. Contento je u 86. minuti prošao lijevim bokom, vratio prizemno na peterac gdje je Mandžukić zakucao loptu pokraj nemoćnog  vratara Oiera za konačnih 2:0.

 

Hoće li pogodak promijeniti Mandžukićevu poziciju u planovima Pepa Guardiole, pokazat će prve utakmice u sezoni. Za sada je jasno da Guardiola forsira nogomet bez klasičnog napadača s Lahmom u srednjem redu. Točnije, ulogu prve Bayernove špice fingira Muller, što je Barcelonin način igre. Međutim, između Lea Messija i Mullera na toj poziciji postoji neka razlika…

 

Prvi pogodak postigao je Lahm u 14. minuti, kada je glavom skrenuo loptu na Riberyjev ubačaj slijeva. Lopta je preletjela Pinta i završila u mreži – 1:0.

 

Barcelona je razočarala najviše zbog toga što nisu igrali najbolji igrali. Budući da nije bilo Neymara, Xavija, Inieste, Piqueta, Alvesa, Puyola… ne može se govoriti o spektaklu ubog kojega je Allianz Arena bila dupkom puna. Leo Messi predvodio je u prvom dijelu momčad Barcelone koja nikada više neće igrati zajedno, izgledalo je kao da je Messi kažnjen što je morao igrati.

 

Nedugo nakon odmora privremeni trener Barcelone Roura promijenio je svih jedanaest igrača Barcelone čime je ubio i ono malo držai. Većinu igrača Barcelone koji su igrali u drugom dijelu ne poznaju dobro ni navijači Barcelone.

 

Pep Guardiola početkom drugog dijela u igru je poslao Mandžukića, Shaqirija i vratara Starkea,  a kasnije je promijenio cijelu momčad. Samo je Alaba odigrao cijelu utakmicu.

 

 

 

 

 

 

 

BAYERN: Neuer, Rafinha, Dante, Boateng, Alaba, Thiago, Robben, Lahm, Kroos, Ribery, T. Müller. Drugo poluvrijeme: Starke, Kirschhoff, V. Buyten. Gustavo, Schweinsteiger, Shaqiri, Mandžukić, Contento. Can

BARCELONA: Pinto, Montoya, Bartra, Mascherano, Adriano, Song, J. dos Santos, Sergi Roberto, Sanchez, Tello, Messi. Drugo poluvrijeme: Oier, Kiko, Planas, Sergi G., Patric, Ilie, Espinosa, Quintillà, Nieto, Joan Román,  Dongou

 

Prijateljska utakmica: Bayern – Barcelona 2:0 (Lahm 14, Mandžukić 86)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.