Marin Pongračić: Htio sam zgrabiti Van Bommela, ali ne ide to tako!

Četvrtak, 04. studenog 2021. 16:42 Napisao/la  SC

Šokantno je kada shvatiš da za Wolfsburg nisam bio opcija, a u isto vrijeme me je željela Borussija Dortmund, naglasio je 24-godišnji branič

Marin Pongračić
Marin Pongračić

Marin Pongračić, branič Wolfsburga na posudbi u dortmundskoj Borussiji postao je tema dana u Njemačkoj nakon što je objavljen njegov razgovor s glazbenikom SSYNIC-om.

Pongračić je otvoreno govorio o svom statusu u Wolsburgu i odnosu kojega je imao s nizozemskim stručnjakom Markom Van Bommelom, nekadašnjim nogometašem Bayerna i sada bivšim trenerom Wolsburga.

- Uvijek su me se htjeli riješiti, bio sam otpisan u Wolfsburgu, osjećao sam da me ne žele. Slali su faksove klubovima i tada sam shvatio da žele da se maknem. Kada smo igrali 11 na 11 na treningu za mene odjednom više nije bilo mjesta. Htio sam otići do Van Bommela i zgrabiti ga, ali ne ide to tako, moraš sjesti i razgovarati s njim kao političar, rekao je Pongračić SSYNIC-u, a prenio je Kronen Zeitung. 

- Nisam želio ići na posudbu i igrati na nižoj razini za toliko novaca. To ne bi imalo smisla. A imao sam stvarno glupe ponude. Šokantno je kada shvatiš da za Wolfsburg nisam bio opcija, a u isto vrijeme me je željela Borussija Dortmund, naglasio je Marin Pongračić.

Marin Pongračić ponikao je u omladinskoj školi Bayerna iz koje je prvo otišao u Ingolstadt, a potom u TSV Muenchen 1860 za kojega je debitirao 2017. godine u Drugoj Bundesligi. 

Iz Muenchena 1860 prešao je u RB Salzburg, s kojim je osvojio dva austrijska prvenstva i jedan kup, a 2019. godine prešao je u Wolfsburg za 10 milijuna eura odštete. 

Za mladu reprezentaciju debitirao je 31. kolovoza 2017. godine protiv Moldavije, a prvu utakmicu za seniorsku vrstu odigrao je 11. studenoga 2020. godine protiv Turske.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.