Hoeness prihvatio kaznu i podnio ostavku na mjesto presjednika Bayerna

Petak, 14. ožujka 2014. 14:23 Napisao/la  SC

Naredio sam odvjetnicima da ne želim uložiti žalbu na presudu. Smatram da to je to odraz mog stava, pristojnosti i osobne odgovornosti, piše Hoeness

Uli Hoeness podnio je ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i napisao priopćenje za javnost. Čovjek koji je cijeli život slovio kao moralna vertikala i dobrotvor, veliki prijatelj kancelarke Angele Merkel, slomio se pred odlukom Okružnog suda u Munchenu. Hoeness prihvaća krivicu i odlazi na odsluženje 3,5 godišnje kazne zatvora. U Hoenessovu priopćenju piše sljedeće:

Nakon razgovora sa članovima moje obitelji, odlučio sam prihvatiti presudu Okružnog suda u Münchenu. Naredio sam odvjetnicima da ne želim uložiti žalbu na presudu. Smatram da to je to odraz mog stava, pristojnosti i osobne odgovornosti. Izbjegavanje plaćanja poreza najveća je pogreška u mom životu i sam sam kriv za posljedice koje su se dogodile.

Osim toga, odlučio sam podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i predsjednika nadzornog odbora u Bayernu. Ovim potezom želim spriječiti blaćenje mog kluba. Bayern je moje životno djelo i on će zauvijek biti tu uz mene, kao što ću i ja ostati uz ovaj veliki klub sve dok sam živ.

Dragim prijateljima i navijačima Bayerna, hvala vam od srca na podršci, piše Hoeness.

Uli Hoeness devet je godina igrao za Bayern, postao je europski i svjetski prvak kao njemački reprezentativac, kao predsjednik Bayerna stvorio je aktualnog europskog prvaka…

I utajio čak 27 milijuna eura poreza!

Tablice omogućuje Sofascore