Cirkus na skupštini Bayerna, većina protiv ulaska katarskog novca

Petak, 26. studenog 2021. 15:54 Napisao/la  SC
 Uli Hoeness nije sretan ishodom
Uli Hoeness nije sretan ishodom

Njemački klubovi uzor su prema pozitivnom poslovanju, Bayern je perjanica njemačkog nogometa, bavarski klub promiče vrijednosti koje je velika većina najbogatijih europskih klubova davno zaboravila.

Otud je nastao kaos na zadnjoj Skupštini Bayerna!

Prema financijskom izvještaju u sezoni 2020/21 ostvaren je prihod od 643,9 mil. eura, proračun se smanjio pa je knjigovodstveno ostvaren dobitak od 1,9 mil. eura.

Problem je nastao zbog toga što je najveći prihod ostvaren zbog ugovora s Qatar Airwaysom, čak 77 posto skupštinara izjasnilo se protiv sklapanja ugovora s državama u kojima se krše ljudska prvaka i koje peru novac kroz europske klubove.

Kaos je nastao kada je uprava na čelu s predsjednikom Dietherom Maierom negirala volju skupštinara, pozivajući se na staturne odredbe koje daju određenu autonomiju odlučivanja klupskim upravama.

Drugim riječima, skupština može smijeniti upravu, ali ne može utjecati na poslovne odluke uprave.

- Ovo je najgori događaj kojem sam svjedočio otkako sam povezan s Bayernom. Stid me je, rekao je bivši Bayernov predsjednik Uli Hoeness.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.