NJEMAČKO PRVENSTVO

Olić i Lakić podijelili bodove s Badeljom

Nedjelja, 02. prosinca 2012. 19:31 Napisao/la  SC

Rezultati 15. kola: Wolfsburg - HSV 1:1, Hoffenheim - Werder 1:4

 

 

 

BUNDESLIGA, 15. KOLO

WOLFSBURG - HSV 1:1

Stadion Volkswagen Arena Gledatelja. 25.000

Sudac:Peter Sippel

Strijelci. 0:1 Beister (26'), 1:1 Kjaer (68')

Žuti kartoni: Naldo (Wolfsburg), Adler, Rincon, Westermann (HSV)

WOLFSBURG Benaglio, Fagner, Naldo, Kjaer, Schafer, Polak, Hasebe, Vieirinha, Diego, Olić (86' Lakić), Dost.

HSV: Adler, Diekmeier, Mancienne, Westermann, Bruma, Rincon, Skjelbred (73' Sala) Aogo, Badelj, Beister (53' Son), Rudnevs (84' Scharner).

Iz hrvatskog kuta gledanja zanimljiv je bio dvoboj na Volkswagen Areni kojim je zaključeno 15. kolo Bundeslike u kojem su Wolfsburg i HSV podijelili bodove (1:1). Ivica Olić sa svojim je Wolfsburgom dočekao HSV Milana Badelja koji je nakon izbora u momčad kola zauzeo mjesto u početnoj postavi gostiju i prema prikazanoj igri svi su izgledi da se tamo ustali. Olić, koji je također započeo susret osim puno trke i zalaganja nije pokazao ništa što bi donijelo prevagu njegovoj momčadi. Već jako dugo traje njegov golgeterski post, no kada jednom "procuri" sve bi trebalo biti lakše, a prigoda kojju je propustio u 79. minuti spada u kategoriju vjerovali ili ne. Možda i zbog toga u 86. minuti zamijenio ga je Srđan Lakić koji je u posljednjim sekundama mogao čak postati i junakom Wolfsburga, ali.susret je završio 1:1 što je možda i najpravednije obzirom na prikazano. Diego je u 76. minuti pogodio stativu kada je Adler već bio savladan. Tri minute kasnije kolosalnu prigodu propustio je Olić koji se spetljao pred Adlerom,  tako da domaćini ipak imaju više razloga žaliti.

Aktivnije su u susret krenuli domaćini. U četvrtoj i petoj minuti Polak i Diego bili su u prigodama, no njihovi su udarci blokirani. Novu prigodu za "vukove" propustio je Hasebe u 9. minuti, a onda je minutu kasnije prvu prigodu za HSV imao Diekmeier. Da su se gosti pribrali dokazao je Skjelbred čiji je odličan udarac u 20. minuti Naldo izbio u korner koji je izveo Badelj nakon kojega Biesterov pokušaj odlazi za malo pored Benagliovih vratiju. Prije Beistera u strijelce se u 23. minuti mogao upisati i Aogo, ali već drugo uzastopno kolo strijelac za HSV bio je Beister na asistenciju Rudnevsa. Izašao je sam pred Benaglia i lakoćom pogodio donji lijevi kut Benagliova gola - 0:1.

Diego u 29. a Naldo i Dost u 30. minuti pokušali su poravnati, ali njihovi su udarci blokirani. Nakon kornera Diega u 31. minuti još je jednom za malo neprecizan bio Naldo. I Badelj je imao svoju prigodu u prvome dijelu, no njegov je udarac u 43 minuti otišao pored gola. U prilično sadržajnom prvome dijelu još po jedna šansa na svakoj strani a propustili su ih Diego kod domaćih i Beister kod gostiju.

U drugom poluvremenu bolji je bio Wolfsburg uz niz sjajnih prigoda. Najljepši je bio pogodak nakon kombinacije Diega i Schafera koji je u pogodak sjajnim udarcem glavom u 68. minuti u izjednačenje pretvorio Kjaer.

U prvom susretu dana Werder je uz tri pogotka Marca Arnautovića u gostima savladao Hoffenheim sa uvjerljivih 1:4 što će vrlo izvjesno posla stajati trenera domaćega sastava Markusa Babbela.

Rezultati 15. kola: Hoffenheim - Werder 1:4 (Salihović 50'/Prodl 21', Arnautović 29', 73', 79'), Wolfsburg - HSV 1:1 (Kjaer69'/Beister 26').

 

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.